söndag, juli 18, 2010

Söndagsmorgon

Piteå, klockan sju en söndagsmorgon.

Tyst.

Stilla.

Jag springer med ett lätt duggregn. Genom vågkluck, övergivna vägarbeten och blommande lejongap. En ekorre rasslar nedför en trädstam och min andetag som lämnar mig och återkommer, i en jämn rytm.

Med kilona jag tappat har jag skalat av mig smärta i kroppen. I dag när jag sprang kände jag något som är ursprungligt, det innersta. Två smärtpunkter jag bara kan känna i ett djupt andetag när jag har sprungit långt. En smärta jag inte kan värja mig ifrån, som sitter intvinnad i musklerna. I smärtminnet.

Kanske har jag nått fram, till något som kan bli en läkning. Jag hoppas det. Jag yogade två magiska timmar i går kväll, nu önskar jag bara att nackspärr och ryggsmärtor håller sig långt borta.

Mina springskor knakade orovarslande när jag knöt på dem i morse. Kanske måste jag investera i nya. Men nu planerar jag att lägga mina pengar på god mat, hotellnätter och annat trevligt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

O vad jag gillar att läsa det du skriver, hur du skriver...njuter av varje ord :) Du är så begåvad!

Anonym sa...

Ett tips när du åker till Stockholm är att kolla in Adidas outlet i Hammarby Sjöstad om du ändå vill köpa nya springskor. Ett par adistar, från förra säsongen visserligen, kan du få för 800.

Sara sa...

Ha en trevlig resa! Kram

Mari sa...

Tack så mycket för fina ord!

Tyvärr hanns det inte med någon shopping, men det finns ju alltid möjlighet att åka tillbaka. Tack för tipset i alla fall : )

Tack Sara! Kram.