tisdag, mars 01, 2016

Varma dagar


* * *
Går igenom och rensar hundra och åter hundra bilder i datorn. Snubblar över denna och den gör mig lycklig ända in i själen. Värmen, kravlösheten. Färgerna och glädjen att snart, snart kasta sig genom vattenytan.

När jag tog bilden var vi i Hua Hin hos farmor. Fina dagar att minnas tillbaka till.

Det här året reser vi smått. Markus åker på två snowboardsvängar, båda inom Sverige, men en kort och en lite längre tur. Sedan åker vi hela familjen till Stockholm när jag skall springa maraton och mot höstkanten har jag lanserat en ny semesteridé. Den ska jag berätta mer om senare.

Men snart har jag och Siri en resa att drömma oss iväg på. Under några dagar i påsk väntar huvudstaden på oss. Hotellrummet med plats för fyra väntar på oss, liksom restaurangerna Smak och Ljunggren. Spökvandring i Gamla Stan och guidad tur i representationssalarna på Slottet väntar också.

Det är så roligt att planera resa med Siri, nu när hon är så stor. Har erfarenhet och önskemål. Vi har haft så finkloka samtal ikväll, hon är verkligen en samtalspartner jag tar på fullaste allvar. Vi pratade om idoler, jag hade lyssnat till en podd där de pratade kring ämnet. Och det slog mig att Siri är en av mina idoler, på många sätt.

När vi pratade godnatt, frågade hon mig om jag kunde se mig själv som min egen idol i någon mån. Så himla bra fråga.

Men Stockholm, alltså. Det är inte långt kvar, bara någon ynka vecka innan vi flyger mot tid tillsammans. Jag, Siri, min mamma och syster med bebisen i magen. En långhelg smiter vi iväg. På samma sätt som vi upplevde Stockholm med farmor en annan vår. Ett fint sätt att få tid med varandra, kan jag tycka.

Och det var ju en till fantastisk sak, att jag blir moster till sommaren!


Inga kommentarer: