lördag, maj 26, 2012

Fikon och jordgubbar



Vi började lördagsförmiddagen med ett inköpsrace. Syréner, humle och jord, som ska ner i backen imorgon. Sedan färg till uthus, garage och allt vitt på huset som ska målas det andra varvet.


En snabb lunch innan Markus åkte till jobbet.


Medan Siri var på kalas besökte jag färgbutiken ännu en gång innan jag passade på och tog en härlig löprunda. Första gången sedan operationen som jag njöt av springturen. Värme, vind och rytmiska andetag. Gjorde i ordning liten picknick med kaffe och smoothie, hämtade upp Siri och åkte till lekparken i Badhusparken där jag och Hemi tog det lugnt i solen.


Och så middag på välsignade altanen. En sådan där sallad som jag blir alldeles lycklig av. Ruccola, mache, roman. Sojabönor, blandande bönor från tetra. Knaperstekt bacon mot perfekt mogen avocado. Körsbärstomater, flingsalt, skivade jordgubbar. Skott från sockerärtor, vackra pistagenötter och smör- och sockerstekta färska fikon. Och vitlöksgnuggade krutonger. Mmmm ...



2 kommentarer:

Marie/Mison sa...

Härlig helg i värmen! Tack för tipset på goda salladsingredienser!

Mari sa...

Ja mycket härlig. Men nu undrar jag faktiskt om det verkligen har varit varmt, känns som en utopi när jag kliver upp om morgnarna och termonetern visar på tre plusgrader. Nåja ... värmen kommer väl tillbaka tids nog. Kram till dig fina och ha en härlig helg.