tisdag, juli 01, 2014

Solmat



* * *
Grillar den godaste av kycklingar, med perfekt saftighet och knaprigt segklibbigt skinn. Äter snabbinlagd tunnhyvlad gurka till. Tänker alltid på min moster när jag tillagar det.

Så förknippat med henne. Hör hennes skratt i öronen, ser henne med kaffekoppen.
Alltid kaffekoppen.




Gör vattenmelonsallad. Skönt att komma bort från roman-tomat-avokado-sockerärtorna ibland. Med olivolja, mynta från trädgården, och 'pickled watermelon rinds'.

Syrligt, krispigt, sött och fräscht.



Vi sitter länge ute på verandan.

Njuter med ögonlocken mot solen. Ledighet i nervbanorna. 




Siri har fått ett armband, för ett hjärta hon tappade tidigare i år. Hon säger att det symboliserar flera människor hon tycker om, som hon nu bär med sig.



Middag på verandan igen.

Lax med inlagd ingefära och wasabi, inbakad i rispapper, penslad med rapsolja och sesamolja. Snabbwokade grönsaker med risnudlar (skulle ha varit shiraktinudlarna, men de var slut i affären den dagen). Koriander från trädgården.

Gott!

I dag har jag haft ett fint samtal med en läkare som ringde mig. Som lyssnade, kände in och svarade på frågorna jag funderat så mycket på.

Varmt i magen, och på detta ett omtänksamt paket i brevlådan.

Så fint att det kom tårar i ögonen. Av känslan. Vi har bläddrat och lett med solvarma ansikten, hela familjen. Jag ska visa. En annan dag. För nu väntar soffan, och sista avsnittet av Orange is the new black.


3 kommentarer:

Lisa sa...

Vet du Mari, men när jag läste PT, och det stod att det var sista helgsidorna för sommarn, då tänkte jag "skit också! Nu när man äntligen har tid att njuta av dem" men så kom jag att tänka på bloggen, och då blev det en bra sommar igen😃. För din blogg, den är ju lite som helgsidorna de Luxe😃. Kram och njut av din semester, men glöm för all del inte bort bloggen!

Anonym sa...

Publicera gärna receptet på laxen m nudlarna. Ser supergott ut. / Johanna B

Mari sa...

Å, Lisa, så himla glad jag blir! Tack för dina varma ord, de rör mig in i hjärteroten. Att bli sedd och uppskattad. Fint! Och jag lovar, bloggen lever med mig hela sommaren.

Kram till dig!

Johanna - recept finns nu i ett eget inlägg :) Har ätit rest på det i dag, även den var god!