söndag, januari 03, 2016

Det här tittar jag på när jag springer


* * *
Så börjar den sammanhängade julledigheten vara över för min del. En dags jobb och två dagars ledighet väntar och det känns ju helt okej.

Trots ledigheten har jag tränat på, dock med något byte på träningsdag. Det som glädjer mig oerhört är att det faktiskt inte gör ont i knät att springa längre. Under veckans långpass i eftermiddags kände jag inte av knät någonting. Oj, vad skönt. Jag fortsätter vara nitisk med skor, stretch och triggerpunkter.

Dagens långpass var ett smörpass med 80 minuter i makligt tempo, hann se två avsnitt av tv-serien "Reign" under tiden. Mer utmanande var det i tisdags, under de korta intervallpassen.

Även passet med längre intervaller krävde sitt. Det som mentalt är min största tröskel just nu är kliven mellan intervallerna. De kliven när man inte får vila, utan ska kämpa vidare. 

Vid de tillfällena försöker jag fokusera på övergången, att jag ska vidare, snarare än att klara av att springa till intervallens slut. Men svårt är det. Speciellt när man kliver på nästa intervall utan någon som helst paus, och dessutom skall öka farten. 

En annan sak jag jobbar med är när själva passet är slut och jag ska springa nervarvning. Kroppen och hjärnan ber om en minuts vila innan nerjogg. Vad spelar det för roll, liksom?

Men jag säger nej och tränar huvudet på att klara av att springa kroppen ner i andning. Det tar oftast bara en minut, sedan går det fint igen. Men det är en kamp med övergångar, och jag betraktar det med intresse.

Bilden ovan tog jag på 2015 års sista träningspass. Nyårsafton. När jag inte tittar på paddan, vilket jag enbart gör under långpassen, är detta min vy. Funderar på skoj på att göra en affisch med motivationsbild att hänga upp där på krokarna var gång jag tränar. Vet bara inte vad den ska föreställa?


3 kommentarer:

Anonym sa...

Wow det är alltid så spännande att läsa dina inlägg och du är total inspiration för mig, i allt från träning till mat till din relation till barn och man. Har du lust att dela med dig mer av ditt träningsupplägg kring löpningen? Jag vet att du skrivit hur du springer men nu när jag läser om ditt långintervallspass blir jag väldigt nyfiken att höra mer... Sen undrar jag var får du din träningsinspiration ifrån? Läser du någon blogg kring detta, eller kanske en bok? Kram från en trogen läsare!

Mari sa...

Men alltså - tusen tack för en hjärtefin kommentar. Jag har läst den flera gånger om med ett leende. Fint! Jag kan absolut skriva mer om löpningen och träningsinspiration. Återkommer i ämnet i ett inlägg (eller flera). Ha en fin dag och kram<3

Anonym sa...

Varsågod. Jag har följt din blogg några år nu och är typ beroende. Brukar kommentera ibland. Jag tycker det känns fint att berätta vad dina inlägg faktiskt betyder. Det är ju en ganska stor sak tycker jag att dela med sig av livet som du gör. Du är så ärlig, i allt, både i det tunga och det lätta. Men framförallt inspirerar du till att tänka om, tänka nytt, göra om, göra nytt. Och uppskatta och se det fina i det man själv har. Du verkar vara en himla fin människa. Lycka till dem som är dig nära, och till mig som får följa dig via bloggen. Ser fram emot träningsinlägg (och alla andra inlägg för den delen). Kram!