tisdag, december 04, 2018

Ett av alla mellanmål


* * *
Varje vecka förbereder jag ett gäng olika mellanrätter.

Nästan så jag känner mig som mellanmålsdrottning.

Siri har nämligen med minst två mellanmål till skolan
varje dag. Jag tar med ett till jobbet per dag. Och
sedan äter både jag och Siri kvällsmat också.

Mina är nästan utan variation. Keso och kesella med antingen
hallon eller blåbär, stevia och kanel eller pepparkakskrydda.

Till Siri skickar jag ett på liknande tema. Keso och kesella
med hallon, mango eller blåbär. Så toppar jag med flytande
honung och kokos eller en rostad blandning med frön.

Försöker sedan variera mellan nötbollar med choklad eller
lakritspulver i. Vi brukar baka ett slags mellanmålsbröd
på havregrynsbas och så blir det såklart en hel massa
majskakor och kesobröd med topping. Yoghurtskålar med
frukt och granola, fruktsallad, matmuffins ... 

... och en massa mer.


För ett tag sedan gjorde jag bananer i ugnen.


Toppade med rostade nötter och frön. 

Plus 78-procentig choklad som fick smälta lite.


Plattade ut bananerna lite innan,
så det skulle rymmas mer topping.


Serverade hallonglass (mixade frysta hallon med kvarg och honung).

Ytterligare ett mellanmål som fick godkänt.

Har du några bra mellanmåls-tips?


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur skickar man med keso/kesella till skolan? Kylväska?

Mari sa...

Bra fråga! Finns burkar med lock som kyler. Frozzypacks som man lägger i frysen är bra, men har lite stora lådor. Annars finns schyssta burkar och små mattermosar på Medvetna.se som håller kyla - eller värme - bra. Vi tycker det håller sig rätt bra i vanlig glasburk när man lägger frysta bär på samma morgon. Då är bären tinade och keso/kesellan helt ok i temp när det är dags att äta.