söndag, november 24, 2019

Söndagstankar


* * *
Advent smyger sig på, det märks när vi familjepromenerar förbi julklädda hem. 

Det är mysigt och Siri har pyntat sitt rum, men resten av huset får vänta tills nästa helg.

Istället söker jag reda på juliga bilder i mitt fotoalbum, tittar på en film från när Siri och hennes vänner dansade i Skellefteå i fredags kväll. De har blivit så stora och har utvecklats så mycket. Jag som lever bredvid, som tvättar dansdräker, beställer hårnålar, hjälper kroppen med kinesiologitider, som klappar om blåmärken, skickar med middagar till skolan och extra mellanmål är hela tiden så stolt över den självklara drivkraften. Viljan. Hur musiken och dansen genomsyrar vår vardag sedan många år tillbaka.

Försökte ladda upp ett klipp från dansen här, men lyckades inte. Det finns en liten glimt på min instastory för den som vill se.

Mammahjärtat blir i alla fall sådär skört och varmt på samma gång.


Annars landar jag i att en fin helg snart är slut.

Jag har letat efter en spellista som är julig, men inte för julig. En som heter 'Christmas coffeehouse' på Spotify tycker jag mycket om. Klassiska jullåtar i nedtonad tappning.


Så jag lyssnar på mjuk musik och målar naglarna mörkt röda inför veckan.

Hur länge som helst har jag haft fasta dagar för småfix.

Om söndagskvällarna målar jag alltid mina och Siris naglar.

Nu har vi gått ifrån gelelack med lampa och målar med Essies gelelack som inte härdas i lampa. Men som sista steg, efter överlacket, använder vi de här dropparna. Esslie quick-e drying drops. De går att lacket torkar massor fortare, blir mångfalt glansigare och håller bättre.

Sedan gör vi en uppfräschning av naglarna på onsdagarna. Målar dit lite färg om någon flisa försvunnit och stryker ett nytt lager överlack.


Samma sak med håret. Det dubbeltvättar vi med schampo på söndagarna. Ibland tvättar jag på lördag eftermiddag efter veckans sista träningspass och sover med hårinpackning. 

Siri tvättar håret en sväng efter torsdagsdansen och jag brukar tvätta överhåret antingen onsdag eller torsdag morgon.


Det är liksom så självklart för mig. Att ha fasta dagar för sådant.

Samma sak med ansiktsmasker och hur jag tänker kring tandborstning. Eltandborste på morgonen och tandtråd och vanlig tandborste på kvällen.


Men ingen rutin som inte har undantag. Siri är och dansar folkdans och jag ska yoga en liten stund och hoppas det ger lite kärlek till min bråkande rygg.

Sedan jag var sjuk har kroppen fortsatt protestera. Magen är fortfarande svullen och jag kan inte ha vilka kläder jag vill. Allt som sitter åt kring midjan går bort. Jag har haft två tandköttsinflammationer, munsår och infekterade sår på händerna. Det är liksom lite bråkigt nu. Så ja, yoga blir fint i söndagskvällen.


Inga kommentarer: