lördag, januari 04, 2020

Årssammanfattning 2019


* * *
Förra gången blev det ingen, men nu har jag knåpat ihop en årssammanfattning för 2019. Många säger och skriver att 2019 var ett riktigt skitår. Egentligen kan man säga det för mig också, med tanke på hunden och jobbosäkerheten mest. Men jag ser det ändå som ett år fyllt av tusen mysiga stunder med min familj. Glada skratt med vänner och härliga träningspass. Så för mig var året som gick ändå ett fint år.


Årets projekt:
För ganska prick ett år sedan klev jag på ett maratonprogram för tredje gången. Målet var att springa Stockholm marathon på under fyra timmar och trettio minuter.

Inför förra nyåret bestämde jag mig också för att söka ny hjälp för mina kroppsliga problem. Jag hittade först en behandlare och sedan ytterligare en. Det är en lång resa, men det känns som jag kommit en god bit på vägen.


Årets händelse:
Att springa i mål på mitt tredje maraton och ha min familj som grymt engagerad hejaklack. Middagen samma kväll, när allt i livet liksom känns bra och på plats.

Att allt sedan vändes upp och ner när vi kom hem är en annan sak.


Årets resa:
Vår fyrbenta Leslies sjukdom(ar). Först hade hon problem med sitt dåliga öga, sedan fick hon ett sår i sitt friska öga. Och sedan brakade allt lös när det visade sig att hon inte hade några trombocyter och vi var nära att förlora henne. Nu har vi haft ett halvår av guppig resa med både hopp och förtvivlan. Just nu känner mig mest hopp, tack och lov.

Årets slit:
Kroppen och hunden.


Årets plagg:
Ett par nya kängor med hög sula. Sköna och snygga. Älskar.

Årets köp:
Alla veterinärbesök och all medicin. Airpods till Siri i födelsedagspresent, en av de mest använda gåvorna hon fått.


Stockholm i maj.


Siri sökte skola och vi hittade en ny undangömd favoritpark.


Vi åt på Dogfood och jag sprang ett av mina sista pass inför maran.


Min nya roll på jobbet blev en nyhet.

Annat som hände 2019:
Jag och Siri rensade oss genom huset, jag blev intervjuad om min vintercykling och fick vara på andra sidan kameran. Vi planterade mer än vanligt, men fick rätt dålig utdelning. Jag styrde upp träning (och fick kostplan) av en personlig tränare på nätet. Jag började äta mer kolhydrater (mest havregryn och sötpotatis) eftersom jag får fler växlar när jag tränar av det.

Siri sökte till Kungliga Svenska Balettskolan och vi övervägde flytt till Stockholm.

Jag gick utbildning och utsågs till stf ansvarig utgivare på tidningen. Jag hoppade in som nyhetschef några veckor i somras. Jag intervjuade och fotograferade massa fina människor.

Årets tv-serie:
"Det svenska popundret", "Chernobyl", alla säsonger av Mandelmanns fick mig att må gott i själen.


Årets bok:
"Cirkusflickan" av Pam Jenoff, "Den stora bilden" av Gunhild Stordalen, "Det femte barnet" av Doris Lessing och "Kodnamn Alice" av Kate Quinn.

Årets film:
"A star is born" och "Bohemian Rhapsody".

Årets musik:
Musik att springa till. "Flames" med Sia, "Coming home" med Sheppard. Det skulle jag aldrig lyssna på annars. En låt som fångat mig annars är "Blåmärkshåret" med Miriam Bryant.

Årets sorg:
Leslies sjukdom har gjort året baktungt och har gjort att vi fått ställa in en del roliga planer.

Något du saknade 2019 som du vill ha 2020:
Mer film, mer livemusik och mer intryck utifrån. Mer andlig utveckling.


Vill yoga mer på den här platsen.

Största misstaget:
Att jag inte yogade mer.

Vem saknade du:
Kanske en ny hundvalp!

Tankar inför 2020:
Jag brukar alltid ha ledord inför det nya året. Ifjol handlade det om att inte enbart behandla ryggen utan att söka djupare. Men nu är det ganska tomt. Jag har ingen stor lust för någon utmaning. New York Marathon och en fjällmara finns kvar som mål någon gång.

Jag tror att anledningen är osäkerheten med mitt jobb. Jag har ju älskat det jag gör varje dag i så många år, men nu är framtiden oviss. Snart vet jag om jag har kvar mitt jobb, eller inte. Det känns svårt att göra planer när man inte har någon aning om hur vardagen kommer att se ut framöver.