onsdag, januari 15, 2020

Att fira kärleken i Umeå


* * *
Förra veckan var det dags att fira. Jag och Markus har varit tillsammans i tjugo år. Det är i stort sett hela mitt vuxna liv och halva min levnadstid. Jag känner nästan lite vördnad när jag tänker på det. Det är lång tid, och samtidigt kort. Vi har det så fint med varandra.

För att fira bestämde vi oss för att bo på hotell och gå ut och äta.

På väg mot Umeå stannade vi till för att gulla med fyra bassetvalpar.

Det är första gången vi fick träffa en Leslie i miniformat, hon var ju fem månader och ganska stor i kroppen när vi hämtade henne. 

Disa-Maja, Don-Johan, Dora-Gull och Dolly-Polly var ungefär hur fina som helst.

De valparna är redan tingade, men vi skulle gärna vilja ha en till hund i framtiden.


När vi kom till Umeå åt vi lunch på Rost innan jag och Siri trotsade isvindar och gick på stan en stund medan Markus tog en öl i hotellbaren.

Om kvällen hade vi bokat bord på restaurangen Bodegan.

Vi började med cava och ostron.

Redan där var vi i hamn med firandet, kan jag känna.


Vi hade en jättehärlig kväll. En fin sak var att restaurangen ligger i samma lokal som gamla Waynes. När vi flyttade ner till Umeå med Siri som tvåveckors-bebis åt vi en lättare maträtt där för att säga hejdå till farmor och farfar som hjälpt oss med flytten. Under lördagens middag satt vi på samma våningsplan, under samma fönster.

Nästan så att man kunde resa tillbaka i tiden och se oss sitta där, i början av september 2006.


Efter middagen hängde vi i hotellrummet på Stora hotellet. Jag och Siri såg den nya tv-serien "Unga kvinnor" och morgonen efter åt vi en härlig hotellfrukost innan vi körde hem mot vår egen fina fyrbenting.


Inga kommentarer: