torsdag, december 04, 2008

En dag med Mari

Läste i någon blogg om en utmaning som kort och gott gick ut på att beskriva sin dag. Jag är inte utmanad och jag utmanar ingen, men gör ändå uppgiften - bara för skojs skull.

Det är onsdag morgon. Min man väcker mig klockan sex, som vanligt. Jag i min tur väcker hunden och går ner för att ge henne frukost. Dricker lite vatten, drar på mig underställ och täckbrallor och jag och jycklo går ut på vår 20-minuters runda.

När jag kommer hem brukar Siri ha vaknat och hon möter mig ofta med glädjetjut. Jag sätter igång kaffebryggaren som jag förberett kvällen före och häller upp vaniljyoghurt och brer två hårdbrödmackor samt värmer mjölk till kaffet. Läser tidningen och håller koll på att klockan inte blir mer än sju.

Sedan ägnar vi en halvtimme till att fixa frillan på mig och Siri, borsta tänder och för mig att dutta på lite rouge eller vad som känns bra för dagen. Halv åtta börjar jag klä på dotra utekläder och vid kvart i är vi ute på gården och spänner för cykelkärran.

Efter dagislämning trampar jag i snömodd mot jobbet, det går tungt att cykla idag. Sedvanligt onsdagsmöte och sedan börjar jag redigera lördagens helguppslag. Mejlar med olika personer och ringer några samtal innan jag går på lunchspinningen på Korpen. Kul och svettigt, men jag känner av en upphakning i ryggen som gör det lite svårt att andas.

Cyklar hem i snömodd, skottar gården (eftersom jag vet att jag är själv ikväll känns det skönt att slippa göra det när Siri är med och är trött). Kokar havregrynsgröt, duschar, umgås med hunden och cyklar tillbaka till jobbet (mjölksyra).

Tio över fyra loggar jag ut och cyklar till dagis. Siri sitter med en fröken i kåtan och de eldar och sjunger. Vi spänner för cykelkärran och trampar hem. Jag sätter på Pippifilmen och fixar middag, uppvärmd köttfärssås och färsk pasta. Vi äter med god aptit och jag sätter på disk- och tvättmaskin innan alla går ut för en kvällspromenad.

Jag drar Siri på bob och Hemi traskar bredvid. Det spöregnar och vi är genomsura rätt fort. När vi kommer hemåt inser jag att grannarna dragit ut gröna tunnan (vi går inte efter soptömningschema utan efter grannarna), så det är bara att skotta fram gången till soptunnorna. Blöttung snö och så dra fram gröningen till vägen.

In, av med blöta kläder. Siri äter apelsin i soffan medan jag tar fram pyjamas och gör välling. Sedan läggningsproceduren. Jag hamnar vid datorn en stund. Målar fyra konsoller som ska upp, skär en fruktsallad och bryter ner några små pepparkakor i den och kokar te och ser veckas tv-program: Grey's anatomy.

Syr lite på klänningen jag ska ha på firmafesten på lördag, lägger in några adresser i dokumentet med våra tackkort för bröllopsuppvaktningen som vi ännu inte fått klara. Plockar ihop och förbereder mig för morgondagen. Läser några sidor i "Äkta vara" innan jag viker in vingarna.

Bra humör hela dagen, kvällen gick jättebra och var mysig. Men jag blir lite trött när jag tänker på allt jag gjort. Den extra lunchtimmen jobbar jag tillbaka imorgon kväll.


Hur ser din dag ut?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig dag! Vad mycket motion du får in i vardagen, imponerad! Ska jag också försöka få in. Kram Sara

Anonym sa...

Tänkte precis detsamma, mycket vardagsmotion blir det.
Blir imponerad och trött på samma gång... Kanske måste jag ta mig från Kvarnis oftare!?
Massa kramar

Mari sa...

Jo, det blir automatiskt vardagsmotion med svängen morgonpromenad-cykla till dagis-cykla till jobbet-cykla hem på lunch-tillbaka till jobbet-hem igen. Lägger man till lunchträning och snöskottning kan man nästan krokna ; )