fredag, januari 30, 2009

Fredagsmorgon

Först tror jag det var magsjukan som spökade. Ont i magen, illamående, frossa, feber. Sedan började det släppa ... och något annat tog vid. Jag känner igen symptomen från tiden när jag och Markus träffades. När jag både hade problem med laktosintolerans och sköldkörteln, utan att veta om det. För på den tiden hade jag nästan alltid ont i magen. Ont och svullet. Nu när jag känner igen känslan förstår jag inte att jag orkade. Det är ju dunderjobbigt.

Så nu är det strikt laktosnej. Har redan fyllt en flaska med egen mjölk att ta till jobbet och dricka i teet. Hoppas det hjälper. Hade tänkt ta en bodypump-klass på lunchen men inser att det är inte vad kroppen behöver. Istället cyklar jag hem och gör ett yogapass. Jag försöker lyssna till mig själv, men det är svårt ibland, att höra kroppen tala.

I veckan har jag haft svårt för varm mat. Det har mest blivit mackor, socker och vitt mjöl. Det mår jag inte heller bra av. Trots det visar vågen fortfarande på minus. Jag har till och med passerat den första gränsen där jag tänkt belöna mig själv (inte med mat, dock). Men jag tror jag ger mig själv ett tag att hitta tillbaka till de gamla vanliga gängorna först.

Just nu sitter jag i ett stilla morgonhem. Bara en ljusslinga lyser och håret hänger nytvättat efter ryggen. Det är inte vanligt. Siri valde själv att sova borta igår. När jag åkte ropade hon "Hejdå mamma! Ses mollon!". [Ses imorgon] Å, vad jag älskar den tjejen.

Så istället för att sjunka ner i tv-soffan (eller sy och måla som jag gör mest om kvällarna) så sa jag till Markus att vi skulle hitta på något i går kväll. Därför blev det en chailatte (på laktosfri mjölk) med vänner på Nodo. Tillhör inte heller vanligheterna.

Nu ska jag söka reda på ett recept och cykla till jobbet.

Kram på er!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hon valde farmor och farfar så smickrande!!!

Anonym sa...

Hej Mari!
Det är rätt vanligt att man blir extra känslig för laktos just i anslutning till en magsjuka. Det positiva är att det brukar vara ganska snabbt övergående, på någon vecka mår tål du sannolikt vanlig mjölk bättre igen.
/Dr Mats

hos oss på lilla backen sa...

För ca två veckor sedan så fick jag dunder ont i magen lätt feber och illamående, trodde det var magkatarr som spökade alt. ett skov från magen som brukar komma då och då. Nu i veckan har jag haft årets första magsjuka började på precis samma sätt men avslutades på ett annat, har hört fler som "bara" haft ont i magen med lätt feber...kanske man kan ha en form av magsjuka som spökar utan toabesök? Men laktosen gör nog saken inte bättre
Hoppas att allt är bättre nu

Mari sa...

Och med den största pondusen en 2,5-åring kan uppbringa valde hon farmor och farfar. Kvällen därpå ville hon även åka tillbaka!

Tack för rådgivningen, dr Mats! Efter några dagar strikt utan laktos känns det faktiskt mycket mycket bättre. Hoppas shoppinglyckan var med er i lördags/söndags!

Hej Linda. Svårt att veta, men jag tror att magsjukan spökade. Kul att ses idag!