torsdag, december 10, 2009

Gunga mot stjärnorna

Markus har julfest med jobbet ikväll. Därför åkte jag lite tidigare från mitt arbete (vilket jag nu tagit igen hemifrån) och hämtade Siri efter fyrasnåret. I bilen bjöd jag henne på en liten pepparkaka och så styrde vi mot Rima för att inhandla rundstav till ett av mina projekt.

Hemma väntade en kreativ hörna på köksbordet. Jag hade lagt fram nya tuschpennor, nya penslar, papper, kritor, målarfärger, sax och löst glitter att strössla över i fyra olika färger. Vi kompletterade det hela med små klistermärken på Rima-svängen.

Siri ville gärna säga hej till sin pappa, så vi kikade in där och hälsade innan vi åkte hem. Lilla damen uppslukades av pyssel. Jag packade upp mat och städade undan innan vi åt Siris favoritmat: risgrynsgröt med kanel och socker (hon äter den kall) samt hårdbrödmackor med alspånsrökt karré och senap.

Jag fick hjälp att måla rundstav innan vi tog Hemi på kvällspromenad. Vid en förskola med rolig lekplats ville Siri stanna. Valet stod mellan en stund framför Emil på dvd och lekparken.

Så vi gungade mot en stjärnklar himmel. Och åkte rutschkana. Och skrattade.

Sedan fruktstund i sängen och läsning innan damen knoppade in.

Tänk så lite som behövs, för att det ska bli bra.

Inga kommentarer: