tisdag, december 14, 2010

Haltande

Jag syr och pysslar, läser sagor, försöker ignorera inflammationerna i knän, armbågar och tandkött och tränar ändå. Ibland.

Jag förbereder mat, cyklar till jobbet i minus 22 och sticker mig med akupunkturnålar varannan kväll. Jag utreder vidare om den andra medicinen, antagligen åker jag till Järna efter nyår.


Julstämningen har inte riktigt infunnit sig, annat än korta stunder.

I helgen bakade jag och Siri saffransscones, som hela familjen åt med färskost och hemkokt fikonmarmelad framför kaminen. Vi har ätit middag hos goda vänner och Siri har gått lös i tomtemors pysselverkstad på stan (hon stängde stället).


Jag ska ta julledigt från jobbet i nästan två hela veckor, med start om en vecka. Slå in julklappar, dricka glögg och yoga. Kanske hittar vi julkänslan då. På jobbet skriver jag ett julreportage fyllt av stämning, jag bokstavligen väver ihop texten med fingrarna och det känns fint.Bloggen har varit en självklar del av mig i flera år nu, ibland har den övervägande handlat om mat och träning, ibland om bebisar och barn och ibland nästan uteslutande om renovering och inredning.

Just nu är det första gången jag känner att jag inte riktigt kan dela det som händer i mitt liv här på bloggen. Det känns lite konstigt och haltande, men eftersom det inte handlar fullt ut om mig så får det vara så en stund.

Så. Just nu är vi så. Lite haltande.

4 kommentarer:

Lina sa...

Det viktiga är att man följer sin magkänsla och det är en av anledningarna till varför jag gillar din blogg och har följt den under några år nu. Din magkänsla för inredning, träning och så de där fina glimtarna av familjelivet...
Just därför håller jag på dig även när du backar lite. Du gör rätt när du känner det. :)

Jag hoppas att du får en fin jul med massor mycket megamys. Jag hoppas också att du snart mår mycket bättre!
Allt gott till dig Mari!

Kram
Lina

Elin sa...

Skickar en lång kraaam!

Marie/Mison sa...

Jag läser och tycker om det du skriver ändå! Många kramar!!

Mari sa...

Lina, många tack för din fina kommentar som betyder väldigt mycket för mig. Tack för att du ser. Och förstår.

Hoppas också att din jul blir full av frid, gladrusiga barn och en och annan god chokladbit. Kram på dig.

Tack Elin. Kram tillbaka!

Och tack så mycket, Marie. Kram!