onsdag, februari 22, 2012

Fettisdag [my style]

På plats hemmavid igen. Anlände till Piteå vid tvåtiden igår och åkte hem till halvhängig dotter. "Ringaren i Notre Dame" på dvd och te med hembakat fika.

Vi firade fettisdag på mitt sätt. Med kardemummakryddade muffins, fyllda med mandelmassa och vispgrädde.

Jag har tänkt på det en hel del, nu när jag varit på resande fot och ätit alla måltider utanför hemmets väggar. Det känns så trist, att säga att man inte tål gluten. Att man inte kan äta mjölk.

På en väldigt trevlig restaurang fick jag en lapp med rätterna jag inte kunde äta. För mig känns det så mycket roligare att vända på det. Och jag hade hellre tagit en lapp på vad jag kunde äta.

Jag säger hellre att jag äter raw food-inspirerat eller GI, istället för att säga att jag inte kan äta gluten eller laktos. Det känns roligare att välja till, än att ange det man inte får.

Jag och Sanna besökte Blueberry, vars sortiment jag var sugen på att testa. Gillar delar av konceptet, men inte snabbmatsstuket med avskalad inredning och kallt ljus samt alla plastartiklar.

Servicebranschen är inte min kopp te, men om ... då skulle jag starta ett mysigt café med plats för chlorella-smoothies, kandelkryddade raw food-bollar och GI-semlor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår innerligt att det är jobbigt att inte kunna äta vissa saker. Har du fått utredas ordentligt för glutenintolerans? Provtagning? I och för sig är ju det vitkigaste att du mår bra på det du äter, vilket du verkar göra.

Mari sa...

Nej jag har inte provat att utredas. Jag har testat mig fram på egen hand hemma och med hjälp av min kinesiolog. Det räcker för nu, så får vi se i framtiden. Kram och tack för inputen!