söndag, april 02, 2017

Mitt jobb


* * *
En av sakerna jag älskar med mitt jobb är att jag får träffa människor och lyssna på deras erfarenheter. Livsval, svåra händelser, positiva beslut. För inte så länge sedan var det en person som sa till mig ~ det känns att du arbetar med hjärtat.

En annan sak som jag älskar är att jag får lära mig mer om olika ämnen, jag får liksom en direktingång till en massa kunskap – som jag kanske inte ens visste att jag behövde.

I veckan har jag skrivit om hormonstörande ämnen runt omkring oss, om att plastbanta helt enkelt. Jag fick med mig många tankar, som får leva kvar när vi ska köpa nya saker i framtiden.

Några förändringar har jag redan gjort. Istället för att förvara vatten vid sängen i en urdrucken plastflaska, har Siri nu fått en smart i glas med sugrör (fanns redan hemma) och till dansen på skolan får hon byta ut sportflaskan mot en i rostfritt stål (fanns också hemma).

Sedan klurar jag på ny stekpanna, vår nuvarande börjar ha gjort sitt och nu vill jag tänka till. Med i utbytet följer i så fall stekredskapen i plast också.

Att inte värma rester i plastburkar, det är något vi slutade med för länge sedan.

Så tänker jag ~ man behöver inte förändra allt på en gång.

Men man kan tänka till och börja någonstans.

Inga kommentarer: