tisdag, februari 04, 2020

Träningen med surfplatta


* * *
Det börjar vara ett tag sedan jag avslutade mina månader med personlig tränare online

Efter det drog jag igång ett styrkeschema via Hanna Öberg. Men efter ett tag kände jag återigen, nej, det här är inte för mig.

Så nu har jag riktat om min träning och gått tillbaka till pulsbaserad styrketräning kombinerat med löpning. Just nu känns det skönt att inte ha något speciellt lopp som mål, utan att träna bara för att jag mår bra av det.

Det var länge sedan jag hittade Bodyrock och Zuzka Light och jag gillar att träningen är effektiv och kort. Det jag inte riktigt gillat (förutom att kroppsfixeringen ibland är monumental men det försöker jag att kisa inför) är att passen är så pass korta att jag inte får den där härliga efteråt-känslan.

Men nu är jag medlem i Bodyrocks app Sweatflix och har hittat pass som är mellan fyrtio och femtio minuter långa. Det är perfekt för mig just nu. Och att ha någon som leder passen i min padda och säger att jag ska kämpa och påminner mig om saker som är bra att tänka på gillar jag.

Det blir ensamträning, men ändå ihop med en coach.


I lördags invigde jag mina mina reafyndade Pumatights som såklart har vinröda inslag.

Jag började med att värma upp med löpning på löpbandet i tio minuter. Sedan körde jag ett Sweatflix-pass innan jag avrundande med att springa tio kilometer (på löpbandet, igen) samtidigt som jag såg Youtube-videos på surfplattan.

Efteråt hittade jag tillbaka till en känsla jag saknat.

Den där då själen och kroppen är i total harmoni.

Det höll i sig även dagen efter och jag lär mig ännu en sak om mig själv.

Att jag behöver de där långa träningspassen ibland för att må som allra bäst.


Inga kommentarer: