tisdag, april 17, 2007

Hundfunderingar

Nu har vi varit hos veterinären. Hon var bra, tog sig tid, men det känns svårt att sammanfatta vad hon sa. Vi pratade mest och hon tror att Hemi reagerar mot flera saker på flera sätt, typ att hon bland annat är allergisk mot sin egen hud. "Om det var min hund skulle jag sätta den på en låg dos kortison, varannan dag, som man ger resten av livet", sa hon och tillade att hon inte skulle våga hypersensibilisera henne om man hittade något tydligt som hon är allergisk mot.

Analsäckarna är i alla fall tömda och blodprov för att se om hon har sköldkörtelrubbning är taget. Själva blodprovet för att se allergier kanske vi gör ändå, även om det blir kortison, bara för att veta - eller veta att vi inte vet. Kostar 1 200:-, men det kan det vara värt.

Och förresten, donnan väger 47,7 kilo - maxvikt. Trots att hon enbart äter allergifodret, inga matrester, inget godis, ingenting. Så nu är det order om diet!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars Hemi, diet är ju inte kul! Men skönt att det var en bra doktor och att ni fick lite svar iallafall även om det verkar svårdiagnostiserat. Stora kramar till stortjejen ( 47.7 kilo, det är inte dåligt!!)

Maria sa...

Man kan nästan börja tro att det finns en standard-undersökning för allergi hundar + diagnos! Athos fick prova medicinen mot sköldkörtelrubbningar också.. utan diagnos.

Det med en underhållsdos av cortison är nog inte helt fel, om man slipper besvären och kan hålla dosen låg. Min morbrors hund blev 100% bättre, han hade elefanthud längs med sidorna... Vi har ju provat det på Purjo också, men han måste få en så hög dos så att det inte är hållbart, tyvärr.

Pussa Humlan från oss, Athos börjar kurs ikväll, han ska bli den nya Lassie = Lasso.

// Maria

Mari sa...

Jag vet 47,7, vi är chockade. Diet på dietfoder ... hur kul är det :(

Jo, Maria och Athos, visst håller vi med om att det verkar finnas någon standardmall. Egentligen konstigt att de aldrig kollat sköldkörteln på Humlan tidigare. Kortison en längre tid har alltid känts läskigt men som hon la fram det verkar det vettigt. Tror inte Humlan skulle behöva så hög dos. Fick också recept på kortison att ha hemma, hon verkade inte hålla med Öjebyn om det ... hon tyckte det var en trygghet att ha hemma och jag håller med.
Skönt att du svarade, tänkte höra med dig vad du tycker - det känns som du har bättre koll i djungeln än mig.

Kram på er.

Anonym sa...

Jag tycker iallafall att hon är så smärt och stilig! Vilka fina kort du tog på semestern! Du är en jätteduktig fotograf. Jag tor aldrig att jag har sagt det, men jag har tänkt det många gånger. När kommer ni hem nästa gång? Passar det att jag följer tillbaka då? Vill veta ett tag innan så jag kan ta ledigt måndan.

Anonym sa...

PS: Har du sett svt.se/slutet på historien? Kanske ngt för dig?

Mari sa...

Hej Emma, snällt av dig, jag ska vidarebefodra det till Humlan. Hon är trött efter vår springtur tidigare idag. Och tack för fotoberömmet, kul att höra.

Såhär är det: vi åker tillbaka till Umeå tisdag morgon den 1 maj (röd dag, vi åker på morgonen för det är babysim kl 14)och sedan verkar det som om vi inte är hemma i Piteå förrän helgen då söndagen är den 20 maj. Kan ev bli någon mer, men som det ser ut nu är dessa de enda. Förstår om du inte vill åka fm röd dag ... och vill de inte vänta till den 20:e kanske du kan ta bussen! Hmm, vi kanske ska ringas imorgon istället. Kram.