fredag, juli 27, 2007

Febersjuk gullunge

När jag och svärmor förmiddagspromenerade idag pratade vi om att Siris lillkusin haft lite feber efter första vaccinationssprutan. Då kläcker jag ur mig: "Siri har ju faktiskt inte varit sjuk någonting under sitt första år! Bara 38 graders feber en kväll."

"Peppar peppar", kommenterar svärmor.

Ni förstår vart det barkar, eller hur?

Väl hemma kom Hanna och Molly på förmiddagskaffe. Siri var ganska stilla i min famn, för ovanlighetens skull. Tänkte att det var konstigt att hon redan var trött igen.

När vi gick in tyckte jag hon kändes lite varm. Tog tempen. Som steg och steg. Till 39,8 grader. Hon blev alvedonad och lagd i säng och sedan åkte jag och Markus på trevlig 30-årsfest.

Får nu rapport hemifrån om att hon somnat trekvart på Markus bröst. När hände det sist?

Även om hon inte är supersjuk och även om hennes pappa finns där för henne så känns det fel i hjärtat att sitta på jobbet. Vad är en festivalspäckad lokaltidning mot en febersjuk gullunge.

1 kommentar:

Anonym sa...

Molly hade tredagarsfeber förra sommaren, om det skulle dyka upp prickar och vara hög feber så kanske det är ngt liknande. men det är lite läskigt när dom ligger runt 40 och är så där slöa och varma. Hoppas det går över fort. Kram kram från tant Hanna