onsdag, juli 25, 2007

More than words

Ord-relaterade saker jag retar mig på just nu:

Back-City
Svenska? Engelska? Svengelska? Ett gräsligt namn, som riktigt lyser om "oj, vad vitsiga vi var som kom på det!". Usch, jag måste alltid säga Back-City med ironi i rösten när jag ska åka dit och handla.

"Snälla, dela inte på oss. Vi har ju vuxit upp tillsammans"
Så står det på en skylt ovanför bananerna på Ica Kvantuns fruktavdelning. Från början fick jag alltid dåligt samvete av den där jädrans skylten, nu blir jag irriterad. Vaddå, om jag bara vill ha en banan då? Eller tre? Och vad anspelar den på med sitt "vuxit upp tillsammans". Syskon som vuxit upp tillsammans bor väl för det mesta på skilda håll som vuxna.
... men ååååååhh ...

3 kommentarer:

!ngela Bj sa...

Jag håller bestämmt med gällande bananerna. Fy så nedrigt.
Jag var på vifft igår å gissa om de var en igelkott på deras altan! Kanske en invasion på gång?!
Kram på dig!

Anonym sa...

Jag svimmar vilka sjuka saker du hittat i verkligheten. Ska det verkligen heta Back-City? Det är ju värre än.. jag vet inte vad. Värre än SOuth of Folkungagatan i stället för söder om folkungagatan vilket kan förkortas likadant..

Mari sa...

I: När syrran och hennes kille barn- och hundvaktade för ett tag sedan såg han också en igelkott på gatan. Kanske är de från samma familj?!

Martina, ELLER H U R! Det där SOuth är också ganska gräsligt, men jag tror att "knepet" funkade rätt bra, eller har jag fel?