måndag, juli 02, 2007

Tänk om Emma H

Jag minns när Emma Hamberg tog över Vecko-Revyn, det bådade liksom gått. Jag kommer också ihåg att jag gillade hennes Singel i stan-seriestrippar.

Jag kommer alldeles särskilt ihåg när jag läste hennes första roman "Mossvikenfruar". Lättläst, romantisk, rolig. Slutet, en förlossning i en långtradare, läste jag sittandes på uteserveringen på Kaffekoppen i Gamla stan i Stockholm. Det var en så fin dag och en skön stund i lugn och ro.

Nu är ju Emma Hamberg högaktuell med en ny roman, förmodligen är det därför hon medverkar i en massa tidningar för tillfället. Och egentligen gillar jag ju Emma. Hon verkar driftig och lycklig och hon har dessutom tagit hand om sin familj själv sedan hennes man drabbats av något virus och legat nedsövd.

När jag tänker på Emma tänker jag på gummistövlar, söta klänningar och stickade koftor.

Men, nu kommer men:net. Jag blir lite trött på hur perfekt sötslarvig hon hela tiden är i reportagen. Hon tar vad hon har hemma, men lagar ändå bästa maten. När flickorna har dåligt bordsskick säger de "Sol" när någon blir tillrättavisad för att de inte ska bli sårade.

Om jag skulle skriva om Emma skulle jag säkert falla in i mallen och skriva som alla andra, det är nog svårt att motstå. Kanske dags att sluta läsa glossiga magasin och börja läsa hennes bok istället ...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Emma är för perfekt för att vara en av mina "stordiggare"...hon är rolig som lättläsning som inte gör nåt om man blir störd i läsningen...men annars? näe hon är för präktig......

Anonym sa...

Ha ha, jag har tänkt precis som du... dock älskar
jag "Mossvikenfruar". Vad tor du om lunch på torsdag? Vi får sovbesök idag och imorgon.

Anonym sa...

Jag hänger gärna me jag oxå, om ni vill luncha med mig alltså;)

Emma H, jag såg henne på Ikea barkarby för ett år sen och hon var precis exakt sådär sötgulligslarvig som man är van att se henne. Jag drägglade och tänkte att jag nog är lite kär. Och jag log mig igenom mossvikenfruar som jag lånade av dig mari, efter att du läst den! väntar med spänning på din uppfattning om nästa bok. Kanske nåt nytt att sluka efter min " Blocket" som jag just håller på att avlsluta. Kram!

Mari sa...

Lisa, vi får väl helt enkel se vad hon har att bjuda på i nya boken!

Emma och Hanna. Lunch torsdag låter toppen. Ringer ikväll!