onsdag, mars 25, 2009

Näverhjärta

I går firade jag Sanna i all enkelhet på jobbet, ja Maria var också med på gåvan men just i går var hon bara med mentalt. Istället firar vi ordentligt en ledig kväll på restaurang!

Äntligen fick jag testa att klippa små hjärtan av nävret jag tog hos mamma. Blev fint och naturigt!

Jag har haft en jättebra dag. Har fått flera fina fina mejl från läsare på sistone och i dag till och med ett telefonsamtal. En som ringde för att säga att hon tycker så mycket om mina reportage och krönikor "och sånt säger man alldeles för sällan, så nu ringer jag dig och säger det!". Så rart! Och fina fröken E på förskolan som säger fina ord om mitt skriveri.

På lunchspinnigen kändes kroppen i superform, trots träning både måndag och tisdag. Det var länge sedan jag vågade ta i för fullt eftersom jag haft så problem med mitt knä. Men nu verkar det gå åt rätt håll och jag känner mig stark och tränad.

Vi har ätit middag hos Siris farmor och farfar och firat Siris nya kusins ankomst. Maxmat (grillad kycklingsallad) och tårta, lyx en onsdag.

Nu sitter jag här. Tänker att jag borde prova lite kläder inför lördagens utgång. Att jag ska måla ett varv till (femte!) på vardagsrumsbordet och att jag också tänkt impregnera skorna inför helgens Kåbdalisresa. Och Siris leksaker, och lite disk ... ändå sitter jag kvar. Det var som att en känsla av sorgsenhet kommer över mig och jag vet inte varför. Ibland är det bara så.

4 kommentarer:

Anja sa...

Grattis till Siris nya kusin! Vi träffad den blivnde pappan på middag i söndags när han var i Kiruna.
Bäst du impregnerar skorna för vi ska leka i snön!!!

Anonym sa...

Jag kände bara att jag måste skriva och tala om hur mycket jag tycker om det du skriver och hur du skriver det, både i bloggen och i krönikan i PT!!! Du hanterar orden underbart och skriver fantastiskt bra... jag kan riktigt känna all kärlek du har får din make och dotter och för alla i din närhet... Har aldrig skrivit nåt sånt här förut men dina ord berör mig enormt! Hoppas du fortsätter länge till... Kram/Åsa

ELin sa...

Superfint näverhjärta! Så stilrent, enkelt och vackert! *I like it*

Hoppas att ni har en skön fredag!
Ses i morgon!

Mari sa...

Inser hur seg jag varit på bloggen när jag svarar på din kommentar nu. Så himla tråkigt med även ditt jobb ... Slår en signal någon dag. Kram.

Hej Åsa. Vad glad jag blir för dina värmande ord. Det gör mig varm i hjärtat! Tusen tack och kram.

Tack söta, rara Elin! Kram.