torsdag, december 10, 2009

Juligt tillbehör

Monika Ahlbergs honungsnötter ingick i ett recept på glöggtillbehör jag gjorde förra helgen. Då skar jag en rulle chevré i skivor, la upp på ett fint fat och lite ringlade över honungsnötter samt lite fikonmarmelad. Sedan bjöd vi Wilmas knäckesticks med rosmarin till. Mycket gott!

Efter bjudningen hade jag en hel del honungsnötter över. Författaren själv tipsar om att de är goda till gröten och glassen. Själv värmer jag en matsked (så att honungen blir lite lös) och ringar över den naturella morgonyoghurten. En lyxig start på dagen.

Och här är det superenkla receptet:

Ingredienser
5 dl flytande honung

3 dl blandade nötter, t ex hasselnötter,
valnötter, mandel och cashew
1 dl torkade blandade bär som blåbär,
tranbär, aprikoser

Gör så här:
1. Rosta nötterna i en torr panna på inte alltför hög värme. Lägg nötterna i en väl rengjorda burk.
2. Värm honungen i en kastrull och häll den över nötterna i burken och förslut.


Eget kollage med bild från Recept.nu.

2 kommentarer:

Sara sa...

Ser mumsiga ut, det ska jag prova i jul! Jag älskar nötter i alla former och sött är ju alltid gott :)

Mari sa...

Mhm, nötter är en favorit! Måste göra en ny omgång ikväll tror jag bestämt.