torsdag, oktober 21, 2010

Pyssel

När jag såg numret på mobildisplayen förstod jag.

Och visst var det så.

Magsjuk och eländig flickstackare att hämta på förskolan.

Siri har varit hemma med sin pappa idag, medan jag varit på intressant föreläsning i Luleå, ätit lunch med två kollegor samt varit på ytterligare ett inspirerande jobb på eftermiddagen.

I morgon stannar jag hemma med Siri, som börjar vara rätt pigg nu, så för tillfället sitter jag uppe och ska skicka in lite material mejl-ledes för att mina Helgsidor ska gå att få ihop.

På min önskelista i morgon står inhandling av ett garnnystan, känner att det kliar i virkfingrarna och det var länge sedan.

Siri har sin vana trogen pysslat de luxe i dag. Hon skapar av allt möjligt, återanvänder, klipper, limmar och målar. Det är underbart att se henne ta för sig så självklart. Överallt i huset ligger halvfärdigt pyssel.

När pysslet börjar ta över livet försöker jag se det från den ljusa sidan.

- Siri, vad roligt det är att du är så kreativ!
- Mamma, jag älskar när du pratar så fint till mig. Det är så trevligt! svarar hon.

I morgon stannar vi hemma och kurerar.

Gissar att det blir ett antal pyssel gjorda!

3 kommentarer:

Sarah sa...

Fina flicka!

Marie/Mison sa...

Åh - pyssel är min passion, men jag föredrar att det inte föregås av magsjuka... Att läsa din blogg är en fantasktisk känsla. Rätt ofta känner jag igen mig själv i det du skriver (inte bara namnet då...).

Mari sa...

Jo, Sarah. Våra "låtas-syskon" är finfina! : )

Åh, tack Marie, vad roligt att höra. Jag har kurerat mig från magsjuka med film och virkning i soffan. Mina fingrar hade saknat det, upptäckte jag! Kram på dig.