torsdag, november 03, 2011

Med smak för pepparkaka [i det mesta]

I nyhetsbrev, reklamutskick och magasin är julinspirationen på topp. Inredningsmässigt är julen min favorit och jag frossar och inspireras. Hemma hos oss väntar två nya kuddfodral och en ny adventsljusstake på att tas i bruk.

När jag tidigare var i matbutiken fick jag nästan ta skygglapparna på. För pepparkakssmaken verkar ha flyttat in på allvar. Och jag är galen i pepparkakor och pepparkakskrydda. Och kanel. Jag tror förövrigt jag är beroende av kanel.

Frödinge har en kladdkaka med smak av pepparkaka och Dumle har sin gingerbread-kola (den måste jag testa till helgen!).

För att stilla mitt sug av pepparkakor (min mage har totalt slagit bakut på sistone, gluten går bara inte just nu - och helst inte mjölk heller) så mixade jag bollar av blötlagt bovete, solrosfrön, nejlikor, ingefära, kanel, salt och dadlar. Det fungerade. I alla fall för stunden.

3 kommentarer:

Marie Stanzé sa...

Dom glutenfria pepparkakorna som finns att köpa är faktiskt riktigt goda!

Malla sa...

Hej Mari! Jag är grymt sugen på nya dumle men har inte sett dom på ngn butik än men det verkar ud gjort? :)
I så fall får du gärna berätta var!

Ha en fin helg

/Malin

Mari sa...

Tack för tipset, Marie. Visst fick du tillbaka boken? Tack för lånet!

Malin, de finns på Coop i stan! Tror snart jag ska åka och handla en - nu är det ju officiellt helg, visst!?

Ha en fin helg du med!