söndag, februari 08, 2015

Massage


* * *
Här, på Sai Noi - Drottningens strand - strax utanför Hua Hin har jag fått mitt livs bästa massage. Inte bara för värmen, vågorna i bakgrunden och en svalkande vind.

Utan för skickligheten och intuitionen.

Siri fick också massage. Hon har blivit så vänligt bemött och mottagen. Hennes behandlingar tog aldrig slut, utan fortsatte från fotmassage till akupressur. Hon fick också behandling för ryggen och säger själv att det är stor skillnad nu.

När hennes massage var över tog kvinnan på bilden över. Det är hon som driver  massagestället. Med sina fingrar kammade hon omsorgsfullt Siris hår. Flätade en inbakad fläta som följde ned över bakhuvudet.

Kramade henne länge efteråt.


Jag satt och väntade. Åt av mini-ananas och tittade ut över havet. Det sägs att vindarna varit så gynnsamma att de små ananasfrukterna är perfekta. Jag kan bara ödmjukt böja huvudet och hålla med.

Perfekta.


Här ser ni. Ompysslad som få.


När vi kommer hem skriver Siri en ny spa-lista på fönstret i sitt rum.

Hon ger behandling, och när jag ligger där i hennes säng och blir ompysslad känner jag den där kärleken så oändligt starkt. Den gör mig så lycklig och jag tänker - vilken ynnest att få dela livet med henne.

Hon har snappat upp en mängd detaljer från sina massage-erfarenheter och formulerar dem via händerna till mig. Den omsorgen hon ger till mig. Det värmer oändligt.

Och jag önskar inget mer av världen, just då.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Har varit på stranden idag du har hälsningar från alla dina massörer dom undrade när du skulle komma tillbaka till farmor ????

Mari sa...

Så fint! Siri får väl ta första bästa flyg :)