tisdag, september 08, 2015

Så var det ommöblerat


* * *
Här var det ommöblerat igen.

Den här gången strandade omflyttningen ungefär halvvägs. Men för en tid sedan tog vi gemensamma krafter och fixade i ordning. Det blev rätt bra, med utrensning av skolmaterial och annat gammalt.

Hyllorna och sänghimlen delar av rummet.


Siri hade sett ett tittskåp från Panduro hon var sugen på. Som alternativ plockade vi in några lådor från en byrå i garaget. Målade med överbliven gråaktig kalkfärg och sprayade handtagen i koppar.


De mindre lådorna klädde vi med papper i olika mönster.
Över sängen hängde vi upp adventsstjärnorna som annars är på paus denna årstid.När jag tog ner girlangen och tvättade den passade jag på att sy fast små pinglor i varje vimpel.


Vi klurar lite på att måla den rosarandiga väggen i svart tavelfärg.


Gamla burkar med kokosolja blev så här fina med kopparspray och plastdjur.


Och så den stora gossedjurssamlingen på sängen. Också här någon hemmafixad, som en sovande medlem av familjen Droppe.

- - -

Så blev det ordentligt städat från småplock, med utrymme för pyssel och lek. Det saknas bara en bra matta, och så kanske då en ny färg på fondväggen.


2 kommentarer:

HojnaSandra sa...

Vilket mysigt rum och vilken härlig stjärnhimmel!

Jag gjorde "minivarianten" av skoltavelvägg till min nioåring och målade en skiva som skruvades fast på väggen. Uppskattat, men efter en kreativ eftermiddag med skoltavelkritor så har man dock damm och smulrester från kritorna i ungefär hela rummet...

Ha en fin onsdag!

Mari sa...

Tack för snälla ord! Ler åt din beskrivning av damm och smulor - i så fall får vi väl blanda upp det med allt byggdamm från gatan här utanför :)