måndag, maj 22, 2017

Med rörelse


* * *
I helgen publicerade jag ett reportage som ligger mig varmt om hjärtat. Det har varit fint och känslosamt att få göra och jag känner att det skrivmässigt är en av de bästa texter jag jobbat med.

Veckan som gick var fullt-upp-hela-tiden, och på torsdagskvällen ville jag rensa huvudet. Drog på mig springkläderna och joggade ut i regnet. Min tioåring föjde med på cykel och jag blir så hjärtinnerligt glad. Att vi kommer ut och rör på oss, att vi småpratar och skojar i regnet. Umgänge när det är som mest naturligt och otvunget.

En kväll att spara i hjärtat.

Även genom helgen finns rörelsen med mig. När jag kom hem från Räddningsloppet hade jag huvudvärk, från axlarna. Badade med fönstret öppet mot trädgården och rörde mig sedan i ett långt, långsamt yogapass. Huvudvärken släppte och om kvällen ville Siri testa de hinder som fanns kvar, så vi cyklade ner och klättrade åter över väggar och gick balansgång.

Så blev det söndag. Jag städade mig genom huset medan Markus räfsade gården. Sedan tog jag och hunden en varm, rask promenad innan jag rensade igenom pallkragar och blomplantering. Vi veckohandlade och tog upp alla lövhögar.

Efter det kände jag mig rätt mör. Rensa ogräs är mycket värre än hinderbanelopp för min rygg och nacke. Drog återigen på mig löparkläder och sprang en timme för att 'skaka ur'. Benen kändes pigga och det var en fin känsla av lätthet och guldig kvällssol.

Och jag tänker det än en gång, att rörelsen gör att jag mår så mycket bättre. Rörelsen får hjärnan att fungera, rörelsen ger mig idéer och hjälper mig att lösa problem.

Med rörelse, och ord, genom helgen alltså.


Inga kommentarer: