måndag, juni 12, 2006

Om vecka 34

Barnets vikt ca 2,3-2,5 kg
Barnets längd ca 44 cm

Om mamman
Nu kanske du märker att dina ringar inte passar längre, att händer och fötter svullnar, detta beror på att vätska samlas i kroppen. Din kropp har ökat mängden blod med 50 procent under graviditetens två första tredjedelar men från vecka 34 håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Omkring denna vecka är moderkakan fullmogen och därefter börjar den åldras.

Om barnet
Barnet kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Lite tips om hur du kan lösa Försurningskassan problemet på ett bra sätt.

1. Skaffa e-leg via din bank (om du inte redan har det)
2.Logga in på www.forsakringskassan.se, med hjälp av din e-legitimation.
3. Gå in på Barn & familj - Föräldrapenning - Planera din föräldrapenning. Där kan du välja hur många dagar du vill ta ut för olika perioder och direkt se hur mycket eller rättare sagt hur lite pengar du kommer att få. Du se även hur länge dina dagar kommer att räcka.

Ett annat tips är att försöka "knipa" till efter 1 juli, eftersom att garantidagarna för barn födda efter 1 juli kommer att höjas till 180:-/dag istället för 60:-, nä skämt å sido.

Hoppas det går bra. Lina

Mari sa...

Japp, då blir det att knipa ;-)

Tack så mycket för tipsen, känns bra att ha en expert i ämnet nära till hands! Jag ska ta tag i detta ... nån gång ... när det är sämre väder.

Hoppas ni mår bra i sommarsolen!

Hanna sa...

Tänk! Endast 6 veckor kvar, eller 4 eller 8! Men ändå!