Bovetelimpa med aprikoser & frön
Ingredienser till en limpa
4 dl dinkelmjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1 dl linfrö
1 dl solrosfrön (naturella)
1 dl pumpakärnor (naturella)
2 tsk bikarbonat
2 tsk havssalt
1 äpple
1 dl torkade aprikoser
1/2 dl honung
4 1/2 dl naturell yoghurt (gärna ekologisk)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Kärna ur, klyfta och skär äpplet i skivor. Klipp/skär aprikoserna i små bitar.
4. Rör ner honung, yoghurt, äpple och aprikoser.
5. Häll smeten i en smord och mjölad brödform eller liknande, ca 30x10 cm. Toppa med frön och havregryn och pudra över lite mjöl.
6. Grädda på nedersta falsen i ca 60 minuter.
7. Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler och låt svalna, gärna under duk.
Pst: Jag gräddade brödet i drygt en timme. Tyckte det såg lite degigt ut och hade det inne i ytterligare en kvart, hade dock kunnat få stå i värmen ytterligare en liten stund. Men det skiljer sig ju från ugn till ugn. Mycket gott, speciellt med äppelbitarna i!
3 kommentarer:
håller på att baka det nu :) tack för tipset! fint med luggen, söta storasyster.
1000 tack för receptet och en blick i din vardag och familj. Ska baka med mitt barnbarn nästa gång hon kommer och sover över.Allt gott. C.
Läntar efter dig, raring. Tack för komplimangen. Tänkte att du skulle gilla receptet, kära syster.
Clary, det var så lite så ; ) Hoppas ni får en trevlig bakstund!
Skicka en kommentar