tisdag, april 13, 2010

Nattsömn

När vi bodde inneboende under renoveringsperioden sov Siri många hela nätter i sin egen lilla utdragssäng. Sedan hon övergav spjälsängen har hon alltid somnat i vår dubbelsäng och så har vi lyft över henne när vi går och lägger oss.

När vi flyttade hem till vårt hus i oktober och bar över henne till utdragssängen vaknade hon och kom tillbaka redan innan jag släckt lampan. Där någonstans blev vi lata - och så var det rätt mysigt med den där varma barnkroppen intill.

Så inte längre.

Hon är lång och tar plats. Dessutom sparkar och trycker hon med fötterna och rumpan och jag vet inte vad. Kort och gott, jag sover inte så bra med henne bredvid mig. En smått klaustrofobisk känsla smyger sig på. I dag ska jag också byta varma vintertäcket mot den svalare sommarvarianten.

Jag klurar på en lösning, och tror att hon vaknar fort i sin säng eftersom den är så smal. Direkt hon börjar vrida och vända på kroppen slår hon i huvudet i en sängkant. I kväll tror jag att jag bäddar en mysig hörna med madrass (och alla vintertäcken som stoppning mot väggarna) på golvet bredvid min säng och ser om hon kan sova där en stund.

Fortsättning följer ...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Alldeles rätt tänkt sängen är för smal, samma problem med spjälsängarna de blir fort för smala. Gertrud

Anonym sa...

Vi har en 1.20 säng till våran. Det kan jag verkligen rekommendera. Hon sover bra och kan fara runt hur mycket som helst. Vaknar hon till någon gång är det bara för en vuxen att lägga sig bredvid, så slipper hon komma till vuxensängen!

Hallon & Blåbär sa...

Förstår dig precis. Hoppas din nya lösning funkar.

Mari sa...

Jo, jag tror det Gertrud. Vi bäddade en säng vid väggen i vårt sovrum med madrass, täcken, yogamattan i merinoull och så en provisorisk sänghimmel ovanför. Siri till och med somnade för kvällen där i själv. Nu återstår att se vad klockan är när hon kommer!

Det är faktiskt en bra idé, att ha en så bred säng att man som förälder kan lägga sig där med barnet. Ska tänka på det vid nästa säng - i hennes eget rum!

Hallon, vi är nog många som känner igen oss ; ) Funkade första kvällen, vi får se hur länge!

Vackra Vita Ting sa...

Åhh denna nattsömn med små sötnosar är ett kapitel för sig.
Vi har oxå förhoppningar om bättre sömn när vår stumpa snart får större säng:)
Hoppas natten gått bra.
Kram

Mari sa...

Jo, nattsömnen och lösningar för denna får man revidera då och då ; )

Siri somnade själv i den provisoriska bädden (tror att sänghimlen hjälpte mycket!) och sov där till halv tre när hon kom över och sov rofyllt i vår säng resten av natten. I morse när jag gick upp för att väcka henne hade hon åter krupit ner i "sin säng". Det var ljuvligt att somna själv! Kram!

A home far away sa...

Hihi, jag förstår dilemmat:) vi har en tioåring som tycker det är jättemysigt att sova mellan oss, och det är det ju men han rör sig så oerhört mycket under nätterna så ingen annan får sova:) Lycka till!

Kram Gunilla i Singapore

Mari sa...

Hej Gunilla. Vad roligt att du har hittat hit. Kikade in på din blogg och fascinerades av de otroligt vackra bilder du tar. Fantastiskt fina.

Kan bara tänka mig hur stor plats en virvlande 10-åring tar i sängen. Huvudsaken han är pigg på morgnarna : )

Kram.