måndag, januari 31, 2011

Industridesign

Tolix.

Indiska.

Tolix.


Tolix.

Granit.

Franska Tolix gör vackra stolar och pallar med industriell känsla.

Hemma sjunger några 1800-talsstolar på sista skevande versen och jag skulle gärna byta ut dem mot några Tolix. Tänk med ett gråmelerat fårskinn och en kudde i.

Att industridesign är aktuellt syns bland kedjorna. Granits pall provsatt vi i Stockholm och för Indiska har Sigga Hemis gjort en mer romantisk stol, där blommorna möter det kliniska.


restaurang B.A.R. kände vi på de höga Tolixpallarna. Gedigen känsla, minst sagt.

3 kommentarer:

Marie/Mison sa...

Jag älskar verkligen pallarna från Tolix. Även om jag inte har lika stil hemma som du skulle de även passa bra hos oss. När vi någon gång tar oss råd att renovera köket kanske... Och när lillbruttan slutat dra allt högt mot köksbänken för att kliva upp. Kan tänka mig att de där gör ännu värre märken i köksluckorna än hennes högstol från IKEA...

jessica sa...

Har du lagt märke till metallstolarna i förhörsrummen i tex CSI NY...?? De ser jättesköna ut. Eller äre bara jag som noterar sånt? Haha

Mari sa...

Jo, Marie, jag kan tänka mig att de inte är speciellt snälla mot inredningen. Men fina : ) Får stå på önskelistan så länge!
Hoppas du har en fin kväll. Kram.

Jessica, har inte sett CSI, men säkert skulle jag lägga märke till dem. När jag såg om Pippi-filmerna med Siri la jag tex märke till en massa inspirerande detaljer i Villa Villerkulla : )