onsdag, september 07, 2011


Jag har börjat jobba senare på dagarna, både i går och i dag. Siri har varit hemma med mig och åkt till förskolan strax innan lunchtid. Hon har varit lite tveksam till upplägget och längtat till sina kompisar. "När jag är hemma längtar jag till dagis och när jag är på dagis längtar jag efter dig och pappa!", som hon uttryckte det. Vi hade ett fint samtal om att det är okej att känna så. Att det är roligt att hon trivs och längtar till sina vänner, och att det är fint att hon kan och naturligtvis får uttrycka det. Och att det är okej för mig att känna och uttrycka att jag önskar att vi har en mysig stund tillsammans innan vardagen tar vid. Som en tjuvad paus, med lugn och harmoni. Bokläsning och rökelse, tända ljus och många kramar. Jag får ett mejl som når mitt innersta och i mig en resonansbotten. Känslan av hur viktigt det är att kunna prata med varandra. Hur viktigt det är att omringa mitt barn med kärlek, öppenhet och självförtroende. I dag har vi bäddat in oss i kramar, Pettson och Findus, muffinsbakning och en fikastund med rymd för samtal. Just i dag har jag gjort allt jag kan.

4 kommentarer:

Elin sa...

Fint skrivet! Håller med om att man påminns om hur viktigt det är att kunna prata med varandra.
Sköt om dig.
Ses snart! (jobbar kväll)
Kramen

LantlivsAnette sa...

Härligt...att ta sig tid, det är viktigt det..hipps vipps så är ungarna stora..så är det här i huset just nu..döttrarna har körkort..man är inte lika viktig längre..och man undrar, vart tog tiden vägen...
Kraaam Anette

Vackra Vita Ting sa...

Har börjat på yoga idag och tänkte på dig:)
Du har en award att hämta hos mig då jag älskar att kika in här. Fin inredning och många tänkvärda, fina ord som alla borde ta till sig.
Kram
Paula

Mari sa...

Hej Elin. Tack och kram!

Jo, Anette, jag förstår känslan. Bara att njuta varje smula. Men efter en halvkass morgon (som idag) också acceptera att man inte alltid förmår vara på topp. Kram på dig. Och ha en fin helg.

Paula, vad roligt att du har börjat med yoga. Du får berätta vad du tycker. Tack för awarden, jag ska hämta den. Vad fint du skriver om min blogg. Dina ord värmer en förkyld, gråmulen fredag morgon. Stor kram.