Från en som gärna mixar avsköljda svarta bönor med kakao och sukrin och äter med hallon som schysst alternativ till chokladmousse kommer här ett annat ... konstigt ... recept.
Mjuka kakor av sötpotatis
1 stor sötpotatis (ca 300 g sötpotatiskött)
50 g mandlar
50 g proteinpulver, gärna bakvarianten
2 msk sukrin
1 tsk bakpulver
30 g smält kokosolja
kanel, kardemumma, flingsalt
Gör så här:
Picka några hål i sötpotatisen och kör på full effekt i mikron mellan fem och tio minuter (eller att föredra i vanliga ugnen, tar dock lite längre tid).
Kläm ut sötpotatisen ur skalet och mixa ihop alla ingredienser. Tillsätt sötmandeln sist och mixa kort, för att få lite krispiga bitar i kakorna.
Klicka ut på bakplåtspapper (strö eventuellt över sesamfrön, pumpakärnor eller något annat fint) och grädda på 175 grader cirka 15 minuter.
2 kommentarer:
och det är gott? som mellis eller mer som fikaÅ
Ja, Annika. Alltså det är ju fika, som fungerar perfekt som mellanmål. Men det är ju inte vetemjöl och socker, så den som förväntar sig en "helt vanlig" kaka tycker nog det är ... annorlunda. Men för mig är det fika. Och jättegott : )
Skicka en kommentar