tisdag, december 04, 2012

För kallt för bil


Ja, då har vi gjort första förmiddagen med kallt. Minus 19,4 och rånarluvan i fleece åkte på under mössan vid cykelturen i morse.

När det är kallt, föredrar jag cykel framför bil. Lätt att hoppa på cykeln motför att skrapa rutor och så är det så tungt att styra.

Och så blev jag påkörd i går.  När jag skulle parkera efter lunch. Påbackad. Det gick bra, tror jag. Killen som tjongade in i mig blev väldigt skakis, jag ville nästan ge honom en kram. Och även om det inte ger något - förra gången jag blev påkörd så hade jag till och med advokat som drev mitt fall - så har jag tid på Cederkliniken i morgon. Bara för att. Det krampar lite i ländryggen och gör ont i nacken, men det är muskulärt och jag är rätt säker på att det kommer från rädslan.

Så. Nu cyklar jag. Och så har jag bestämt mig.

Batteridrivna handskar och sockar är nästa inköp.


6 kommentarer:

Livet på Storgatan sa...

Uff va läskigt att bli påkörd:( Tur att det verkar ha gott bra, och bra att du ändå kollar upp det!
Det är verkligen kallt, skönt att ha möjlighet att ta fram sig utan bil, benen funkar ju oftast;) Vi har en bil utan batteri och en som har körförbud imorgon.....men vi har lite långt att gå eller cykla!
ha det gott kram Jill

Mari sa...

Jo, kallt i går. Minus 18 i morse, men flera grader varmare när jag åkte till jobbet. Helt plötsligt känns 15, 16 riktigt skönt : ) Icke fungerande bilar är trist, de ska liksom bara funka. Och ja, det är något långt för er att gå eller cykla. Kram!

Anonym sa...

Ja Mari det är skönt att cykla!

//K

Erika, sa...

Jag har blivit inspirerad av din vintercykling till och från jobb och tänkte idag att jag skulle prova göra desamma. Hur jobbigt kan det va liksom, cyklade ju jämt när jag gick skolan. Men usch vad tungt de gick. Vet inte om det var kylan som fick musklerna att stelna eller om min gamla monark inte orkar med vid -20, jag gick iaf större delen av sträckan så jag tror cykeln får vila i väntan på varmare väder.

Hanna sa...

Skickar en stor varm ( men inte batteridriven) kram från ett snöigt Aspudden! Hoppas att kroppen inte tog skada- obehagligt m krock!

Mari sa...

Ja pappa. Och ännu bättre blir det med värmehandskarna och strumporna! Snart är det väl nya cyklar som gäller också : )

Oj oj oj Erika, vad har jag nu ställt till med ; ) Jag tror att det var din gamla Monark. Sedan jag började vintercykla har jag bytt upp mig till ny hoj. Och faktiskt bromsar, växlar och sådant behöver vara betydligt mer välservat för att palla minus tjugo. Din cykel kanske har köldgräns! Kram till dig!

Tack fina Hannavän. Det känns bättre i ryggen i dag, så det är nog ingen fara. Men läkaren sa att jag behöver bygga minst en centimeter mer muskler på ryggen så nu är det bara att börja lyfta tyngre! (Jag har lite svårt att smälta det ; ) Kram.