Vi pratar ju ofta om att vi vill ha mer grönt på julbordet. Både röd och
grön kål passar ju ypperligt och det här var en god asiatisk variant på grönkål, som jag
gärna äter fler gånger. Bild och recept kommer från Ica.
Fräst grönkål med ingefära, vitlök och edamame
Ingredienser:
2 dl tinade edamamebönor (utan skida)
300 g grönkål
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk sesamfrö
2 msk olja
2 msk färskriven ingefära
flingsalt och svartpeppar
Till servering:
Revbensspjäll eller julskinka (vi åt med
kycklingklubbor marinerade i sweet chili och honung bland annat till).
Så här gör du:
Tina edamamebönorna.
Skölj grönkålen. Lägg den i kokande vatten och koka ett par
minuter. Lyft upp grönkålen i en bunke, spola den kall. Låt den rinna av
ordentligt i ett durkslag.
Skala lök och vitlök. Skiva löken och finhacka vitlöken.
Dela, kärna ur och strimla chilin fint.
Fräs lök, vitlök, chili och sesamfrö i oljan. Blanda i
skuren grönkål (ta bort den träiga stammen i mitten) och edamamebönorna och fortsätt att fräsa. Tillsätt ingefära och
smaksätt med salt och peppar.
Grundreceptet är provlagat för sex julbordsportioner.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar