söndag, februari 23, 2014

Moln och sparkturer och annat fint


I veckan har jag skrivit om barn och sorg. Jag har intervjuat människor som arbetar med att möta barn som förlorat en förälder eller ett syskon. Nya insikter, ödmjukhet.

* * *

Jag har också varit riktigt dunderförkyld, därav min känsla av leda. Men nu känns det betydligt bättre.


I går när Markus åkte på liten resa tog jag och Siri bilen till mamma / mormor och hennes sambo. Åt middag, såg Melodifestivalen och sov över. Fick sovmorgon och frukost med hotellkänsla. Stilla förmiddag, titta ut mot snötäckt skog och bläddra i en tidning.

* * *

Läser ut boken "Snöbarnet" av Eowyn Ivey. Tycker mycket om. Tror att den kan höra till genren magisk realism, som jag finner mig dras till gång på gång.


Åker hem och gör våfflor på ägg, sötpotatis och lite andra godsaker. Tar dagens första sparktur, till bibblan. Har en stilla eftermiddag hemma. Fixar Barbiegarderob, tillverkar galgar (till Barbiegarderob) av tjock ståltråd och dricker kaffe. Tar dagens andra sparktur till Siris yoga och sitter och läser en ny bok under tiden hon tränar.

Avrundar tillsammansdag med lax framför "Wild kids" innan kvällsrutiner och min egen tid.

Stretchar och sammanfattar en fin helg inombords.

Tänker på veckan som kommer. Roligt reportage, teckna, lunch med svärmor som jag ser fram emot, ansiktsbehandling, bokklubb, after work och igen, tillsammanstid om kvällarna med min man.

Fint. Både det som varit och det som komma skall.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är så glad att jag hittat din blogg! Den är så fin och du skriver så fantastiskt vackert om vardagen och livet!

Monica

Mari sa...

Tack Monica, jag blir hjärtinnerligt glad!