lördag, december 17, 2016

Kvällsveckan


* * *
Väckaren ringer vid sex-snåret. Jag är overkligt trött efter runt fem timmars sömn och en hosta som väckt mig flera gånger om.

Kliver upp och gör frukost. Uppkokat vatten som fått svalna till ljummet, kaffe med cashewmjölk och kanel. Omelett på två ägg och kokosmjölk. Steker i smör och ostpanerar. Massa grönsaker till.

Väcker Siri, bäddar lite snabbt och gör frukost till henne. Tänder ett ljus och ser adventskalendern med en hund på benen. Sedan öppnar Siri sin kalender och blir glad över ett par stickade mjukisbyxor med glittertrådar i.

Vi går upp igen och jag gör hennes balettfrisyr med uppsatta flätor innan vi borstar tänderna och jag skjutsar henne på cykel till skolan.

Kommer hem, eldar i kaminen och byter jacka för att gå ut med hunden. Är inte sugen, men det är milt i luften och efter en stund tycker jag att det är skönt att röra på mig.

Vi går efter vattnet och träffar knappt någon. Jag beundrar aprikoshimlen och hon springer lös och luktar på vadhelst hon har lust. Det känns skönt att hon kan jobba på medan jag låter tankarna vandra vida omkring.

Hemma igen efter dryga timmen får hon söka lite godis medan jag kör igång diskmaskinen och plockar undan efter frukosten.

Sedan byter jag om och gör ett lätt träningspass i värmen från kaminen. Mest för att få röra på kroppen medan den fortfarande är promenadvarm, för att hålla igång ryggen och plocka bort den värsta tröttkänslan och stelheten. Vet med mig, att lägga mig i soffan är det sämsta jag kan göra.

När jag stretchat jobbar jag en stund vid datorn. Fixar julklapp, väljer ut lite bilder, raderar andra. Dricker ett glas ljummet vatten och äter en tunn majskaka med Bregott och ost.

Gör lunch en stund senare. Smoothie med is, proteinpulver, keso, kesella och lite annat. Äter majskaka med sötstark senap och gravad lax. Dricker en till kopp kaffe och läser DN. 

Hunden sover gott i sin bädd.

Jag duschar varmt och tvättar luggen. Är sugen på att pyssla, har flera saker som väntar på mig, men måste prioritera att cykla till mataffären för lite komplettering och sedan laga middag att ta med på jobbet.

Som hela veckan steker jag en omelett att ta med. Tre ägg, kokosmjölk. Steker i kokosolja och lägger i god ädelost i slutet som får smälta ner lite. Skär massa grönsaker som tar upp en egen matlåda.

Kokar mer vatten och fyller min termos med Yogite. Gör kvällsmål på keso, proteinpudding med saffranssmak och toppar med en stor hög frysta hallon.

Packar ner all mat, fönar håret och byter om.

Hinner precis hämta ut ett paket innan jag börjar jobba klockan 15.

Och så arbetar jag intensivt. Dag fem av sju denna vecka.

Är hemma strax innan midnatt. Och nästa morgon börjar allt om.

Det kan vara lite skönt att få vardagstid så här, men det är också trist med kvällsjobb. Saknar min familj. Att samlas vid matbordet. 

Och att sova så pass få timmar en hel vecka naggar i kanten.

Nåja. Snart är mina sju gjorda. Det är kul och meningsfullt också. Jag utvecklas och lär.

Men nu längtar jag efter ledigt.

Och att få äta tillsammans med mina två kärlekar.


1 kommentar:

Elin sa...

Kram! Glöm inte bort dig själv också! 💕😘