fredag, oktober 14, 2005

Saffransskorpor

Receptet på saffransskorpor på Marias mammas begäran:

120 g sötmandel
2 kuvert saffran + 1 sockerbit
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk salt
5-6 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 äggvita

Mal en tredjedel av maneln fint och hacka resten mycket grovt. Stöt saffran med sockerbiten i en mortel. Blanda mandel, ägg, socker, saffran och salt. Tillsätt 3 dl av mjölet blandat med bakpulvret. Tillsätt därefter resten av mjölet lite i taget till smeten har bra koncistens. Rulla ut längder, lägg på en smord plåt och pensla med äggvita. Grädda i 180 grader 15-20 minuter. Skär i skorpsnittar och torka i 100 grader 30-40 minuter.

Jag gräddade mina i cirka 30 minuter, men nästa gång skulle jag nog nöja mig med 25 då jag tyckte att de blev aningens för hårda. Annars väldigt goda, lyxiga.

Inga kommentarer: