tisdag, mars 13, 2007

Tråkigt med Hemi

Siri har tagit examen i sin simkurs idag och fick diplom till på köpet. Faschinerade hur snabbt vi socialiserar in våra små i dagens samhälle ... Vi anmälde oss till forsättningskursen som startar redan nästa vecka och pågår fram till flytten. Kul att ha något att göra, kul för Siri och enkelt ta sig dit, parkera osv.

Det är länge kvar till jag blir fru G, jag vet, men i senaste Amelia hittade jag en bröllopsklänning i min smak med spetsar och brodyr i bomull. Kan tänka mig att något sådant passar om man ska gifta sig utomhus.

Dagen började dock tråkigt med att Hemi fått en allergisk reaktion. Svullen vid ögonen, nosen och stora blaffor på kroppen. Vi hämtade kortisonet vi har i bilen just-in-case, men innan jag gav henne dem kom jag på att klockan var över åtta så jag ringde veterinären för att rådfråga. Fick aldrig prata med veterinären, utan pratade med honom via sköterskan som svarade.

Han gav rådet att jag skulle bada henne i grönsåpa för att lindra klådan. Jag menade att jag såg att hon svällde igen medan vi pratade så att jag ville ge henne kortison. Sköterskan sprang igen för att rådfråga och kom tillbaka och sa att han kunde ge mig en tid på torsdag (istället för på fredag då vi ska dit och börja allergiutredningen). Jag sa att jag var tvungen göra något NU. Hon sprang igen och rådgjorde, men de tyckte inte att jag skulle ge något kortison med tanke på att utredningen skulle försenas då.

När jag sa att jag ändå tänkte ge kortison, för att jag visste att hon behövde det, avbokade hon min veterinärtid "för då kunde de inte hjälpa mig".

Så nu står jag utan hjälp, lite rådvill och rätt irriterad på Djurkliniken.

Får försöka fixa någon tid här i Umeå. Någon som vet var man kan vända sig?

I alla fall kickade kortisonet in fort och svullnaden gick ner för att vara nästan borta på eftermiddagen.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, lilla hunden...

Anonym sa...

Det finns en privat veterinärklinik på Teg som är jättebra. Jag var dit akut med en Ridgeback-tik som ätit en hel ask choklad och det var inga problem. De försöker verkligen klämma in en om det är panik. Kolla upp det! 090-132500

Anonym sa...

(hej. jag ramlar in på din blogg nu som då. jag gillar den. kommer ihåg dig från när du skrev om-krönikor i pt back in the days) björkstaden på teg, dit tog jag alltid mina katter när jag hade dem hos mig förut. jag upplevde personalen där som mycket kompetent och sympatisk. det finns en liten klinik på haga, hm.. lars-göran tror jag veterinären heter. han är också bra men jag tror att resurserna där är knappa. annars hör jag mycket bra om kliniken i vännäs, många åker dit fastän det är en bit att köra. lycka till, det är plågsamt att se sina djur sjuka.

Anonym sa...

Pussa lilla Humlan från mig! Tänker på er, kram //Ingela

Anonym sa...

Synd om lilla Humlan ,mormor ska köpa något gott som tröst.

Mari sa...

Tack för tipsen. Ringde till veterinären på Teg och hade en lång pratstund med bra svar. Journalkopian från Piteå är faxad dit och veterinären ska ringa upp mig till veckan för att boka tid för allergiutredning. Vi ska också dit och köpa allergifoder. Det blir nog både pricktest (kvalster, pollen ...) samt blodprov (foderallergi). Kan bli precis hur dyrt som helst, men nu måste vi ju ta tag i detta. Såhär många symptom på att något är fel har hon aldrig haft samtidigt.

Och mormor, något gott uppskattas alltid av Humlan. Hon får passa på innan allergiutredingen tar vid och allt utom fodret blir förbjudet!

Anonym sa...

Björkstaden på Teg är jättebra. Lite svårt ibland att få tag i dem och ibland har de riktigt långa väntetider. Men de behandlar djuren och ägaren med respekt.

Annars är Distriktsveterinärerna i vännäs riktigt bra. De har jour också. En bit att köra, men dem är bra.

Veterinärn på Röbäck rekommenderar jag aldrig till någon. Vår hund har råkat ut för en del hemska saker där, och jag har hört många andra som har mycket klagomål på henne.

Lars Göransson på Haga har jag hört både bra och dåligt om. Har några sämre erfarenheter av honom också.

Nu fick du en liten redogörelse av mina åskiter om veterinärerna runt umeå. Hoppas humlan kryar på sig!

Mari sa...

Tack Linda-Marie, det är ju så svårt att veta var man ska vända sig när man är new in town. Jag har ju pratat med vetry på Teg och det kändes bra, verkar vara lite väntetid dock men den här gången spelar det ingen roll eftersom kortisonet ändå måste gå ur kroppen. Ska dit och köpa allergifoder till veckan.

Humlan tackar för krya-på:andet, vi hoppas alla att hon snart ska bli frisk.