lördag, juni 16, 2007

Jordgubbar och Rokån

Kaffe på Marcus och Carols uteplats bland jordgubbsplantor och blommande gräslök, promenad med sovande unge i vagnen, våffellunch, en snabbrunda på stan med ärendefix och så en visit hos min morfar i Stockbäcken. Det är vad vi hunnit med idag, förutom att få besök av familjen Lidström och plantera daggkåpa och rensa ogräs och så en tränings/lek-prommis med Humlan.

Delar av släkten på mammas sida samlades alltså hos morfar i eftermiddags och grillade, åt jordgubbar och pratade. Det händer inte speciellt ofta, men det var mysigt och när jag är hos morfar känner jag mig alltid lugn. Kanske är det Rokån som porlar så roande.

Nu ska jag njuta av en stilla lördagskväll i soffan.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tillhör en av "de där" som försöker följa med i bloggen, men som inte skriver kommentarer. Läser och myser dock allt som oftast. Nu skulle jag vilja efterlysa lite smaskiga recept på efterrätter, jag tycker allt ni lagar verkar super-gott.
Ha det fint, Härnösand hälsar!

Mari sa...

Hej Sofia. Tänkte på er igår (för visst är det PT-Sofia?!) när jag körde förbi Källbo och tänkte att jag skulle skicka ett sms. Hur som helst, efterrätter var det. Återkommer är jag är hemma, men får genast två bärbetonade smaskigheter på näthinnan.

Anonym sa...

ÅH. Det vore väl för underbart om du kunde skriva recepten på bloggen. Jag är en efterrättsfreak och är alltid öppen för att prova nya recept. Det är alltid lika roligt att läsa din blogg och som mammaledig tvåbarnsmor så är igenkänningsfaktorn hög.
Tack./ Ingela

Mari sa...

Efterrätterna har flyttat in på bloggen! Just nu är jag mest sugen på jordgubbar, men eftersom jag fortfarande ammar så tillåter jag mig själv bara lite smakprov då och då. Annars skulle jag lätt kunna svepa en kartong själv.
Kul att du känner igen dig i det jag skriver.