tisdag, november 20, 2007

Det blir mer verkligt

När jag stod och diskade efter middagen kom jag att tänka på viktklubben. Mitt medlemsskap har gått ut och jag pausar nu. Det är tre kilo kvar till mitt mål. Jag hade tänkt sätta igång igen nu vid löning, men jag tror att jag väntar till efter nyår. Har inte riktigt motivationen just nu, inte så att jag har tänkt gå upp de där sju kilona som försvunnit, men en advent utan saffransskorpor känns liksom lite torftigt.

Tankarna på vikt smög sig på eftersom vi varit och tittat på festlokal till vårt bröllop nu i eftermiddag. Sedan har det ju snurrat på i huvudet ... inbjudningskort ... datum ... klänning ... ja, ni förstår.

Jag vill inte ge mig på att beskriva lokalen i ord, det är den alldeles för fin för. Jag kan bara säga att det lika smakfullt som jag trodde och lite finare än så. Vitt, enkelt, pärlspont, silverkandelabrar, vackra spegelramar ... men som sagt, det bör ses!

Ska vi gifta oss (och det ska vi ju) så blir det där! Allt annat skulle kännas som ett nedköp. Gillar speciellt att man får hela konceptet - en matsal, en bardel och ett möjligt dansgolv en trappa upp, vilket innebär en naturlig rörelse bland gästerna efter maten. Vill man inte dansa kan man pusta ut i baren och så vidare.

Vigseln sker mest troligt på gården utanför, och då kan man flytta in den om det skulle regna. Hela stämningen kring kyrkan är rogivande och vacker, tycker jag.

Något mer jag gillar är tanken på att inga mammor/svärmödrar/mostrar (och så vidare) behöver jobba. Här har vi lagad mat, serveringspersonal och en genuin kunskap i ryggen. Kuvertavgiften och att gästerna får betala sina egna drinkar gör att vi får lägga mellan en summa pengar - utan att bli ruinerade.

Så vad tycker ni? Visst låter det bra. 9 augusti. Lägg det datumet på minnet.

6 kommentarer:

Wiweca sa...

Det känns så otroligt spännande och roligt jag längtar redan.
Men något litet kan man kanske få bidra med i förberedelserna.
Din blivande SVÄRMOR.

Hanna sa...

HUrra! Det låter ju toppen, men det kände jag väl på mig oxå. Ser fram emot dessa makars förening i den bästa månaden på året. Och då har även amningen ett slutdatum;)

Sarah sa...

Vad roligt det känns att läsa... Blir som ett härligt energipiller som ger kraft att göra slutspurtsrycket ;)

Har bokat 9 aug. Med sol och allt som hör till!

Hör av mej snart!

Anja sa...

Jag blir nästan också sugen på att gifta mig, (fast bara nästan...) det låter och kommer bli toppenbra!!!
Säg till om du vill ha hjälp med något, jag är ju "ledig" hela sommaren och kommer vara i Pite.
Ses i helg!

Anonym sa...

Tänk att ni ska gifta er! Så roligt =) & spännande.

kram !ngela Be

Mari sa...

Hej svärmor, inte tror jag att du går säker från planering och förberedelser!

Ja, Hanna, visst gör det.

Sarah, skickar extra energi inför slutspurten. Låter bra det där med solbokningen ; )

Anja, det blir härligt att få ha er i Piteå i sommar och följa pyrets framsteg. Ses snart!

Javisst, Ingela. Det tycker jag med.