tisdag, januari 08, 2008

Åtta

Vad kan man säga? Jag minns hans självlockiga, utväxta frisyr. Hur det kändes att nyförälskad somna på hans arm. Hur det var att vänta till han slutade jobba vid tretiden på natten innan vi fick ses. Te och mackor. Och ord. Meningar, utläggningar, diskussioner.

Åtta år har gått sedan dess. Åtta år i dag.

Vi hade firat millennieskiftet i olika städer. Jag hade, tillsammans med mamma och hennes bästa kompis, hört Prince i högtalarna på byxtorget i Piteå. Jag hade sett duvorna släppas ut och fyrverkerierna blixtra. Men det var alltså först en vecka efter det som det nya millenniet började för vår del.

I år börjar en ny tideräkning. Efter bröllopet. När vi blir äldre kommer vi kanske att svara hur länge vi varit gifta, inte hur länge vi varit pojk- och flickvän eller sambos när någon frågar. Samtidigt är det ju under dessa åtta första åren som stora saker hänt. Husköp, hundinflyttning och så Siri då.

Hoppas vi har många stora saker kvar att uppleva tillsammans. Fler barn, vänners barn, resor, händelser i arbetslivet, barnbarn. Som ni ser är jag hoppfull. Både inför nuet och framtiden.

4 kommentarer:

Anja och Jonas sa...

Grattis på 8-års dagen!
Må det bli många fler och lyckliga gifta år tillsammans också!

Vi har fått en lägenhet som är 20kvm större än slottet vi bor i nu! Hurra, ska börja flytta idag! Jag packar, Jonas bär. Gud vad jag längtar tills flytten är klar!!!

Annas resa sa...

Grattis på årsdagen. Jag tror att den bästa grunden för ett stabilt äktenskap är att ha tillbringat lång tid tillsammans och klarat av båda lyckliga stunder och stormar.
Lycka till i framtiden!

Gudmodern sa...

Hipp hipp på er 8-årsdag!!
Coolt att ni har hängt ihop så länge..och att ni snart ska gifta er.
Grattis återigen.

Kram,

Mari sa...

Anja, vilken tajming med flytten ... Såg huset på din blogg, vad fint det ser ut! Nu väntar vi bara på bilder inifrån. Skönt med mer yta i alla fall.

Anna, tack. Jag kan bara instämma i dina kloka ord.

Tack Karin ; ) Det känns som vi träffades nyss, men när man ser bilder från den tiden inser man att det gått lååång tid (och vi är både betydligt snyggare nu *tihi*). kram.