fredag, februari 29, 2008

Blandat krafs

Efter middagsprat med kollega är jag nu väldigt sugen på Marie Hermansson. Blev påmind av hur hennes bok "Musselstranden" förändrade min värld när jag läste den. Men läsa om Musselstranden vågar jag inte, vill inte ändra min bild av den boken.

Har just börjat läsa "Snabba cash". Annorlunda språk, väldigt korthugget. Blir intressant att se vad som händer i den.

Bokrean har hittills bjudit på barnboksfynd. Kanske måste spana en sväng till. På tal om det så kommer syrran hem imorgon (det blir jättekul, jag längtlängtväntar). Jag är ledig måndag, tisdag efter jobbhelg och har anlitat henne som barnvakt. Så på tisdag åker jag till Luleå. Själv. Jag ska gå på stan. Prova kläder. Strutta runt. Dricka kaffe, läsa något glossigt magasin. Å, vad det ska bli lyxigt!

Annars är jag sugen på att bygga nytt hus för tillfället (ja, inte bygga själv, snarare peka och bestämma). Det pendlar det där, länge har jag nu varit inne på att bygga ut. Men nu, nu vill jag ha mer av detta magiska ord förvaring. Ärligt talat är vi inte fullastade med innegrejor. Men det är trångt. Trots att jag rensar och organiserar finns det liksom en gräns för hur mycket man kan rensa och organisera. Jag vill ha ordentlig hall. Stooora garderober. Bra utrymme för våra böcker. O, kära i-landsbekymmer.

Vad mer snurrar i mitt huvud just nu? Dansade till Hellströms nya singel i morse, både jag och Sirre diggade. Gillar också Erykah Badus nya.

Vi har bakat muffins i dag, jag och dotra. Hon gillar att hälla, mixtra med mjöl, smaka. Är väldigt koncentrerad. Skulle kunna hålla på hur länge som helst. Goda blev de, har bjudit på jobbet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena! Jag har läst snabba cash, den är helt klart läsvärd.

God läsning och kram

Ingela Be

Anonym sa...

Haha.. välkommen till vuxenvärlden. Praktiskt, förvaring, lättstädat.. ord jag aldrig trodde att jag skulle ta i min mun, men som numera infinner sig i var och varannan mening...

Unknown sa...

Vi verkar vara samspelta, diggade Håkan och bakade muffins precis som ni igår. Och förvaring...det drömmer jag oxå om, fast vi har utrymme så saknar vi tid och ork till själva verkställandet, men det kommer. Puss