söndag, mars 30, 2008

Förundran, hela tiden förundran

Vet att jag skrivit om det tusen gånger om. Men det hjälps inte. Jag förundras hela tiden över hur fort det går. Och skriver jag inte ner vad som händer här kommer jag aldrig att minnas.

Nu dukar hon med sin kaffeservis. Bäddar om Hemi med filt. Sjunger med i godnattsångerna, men med egna ord och egen visa (svårt att hålla sig för skratt). Hon gör en rörelse som vi kallar störtloppsåkaren. När man säger ordet schwungar hon till med armarna och gör en backhoppsliknande rörelse, kan även utföras i extrem glädjeyra.

Ett barn på förskolan har svårt att prata och använder mycket stödtecken. Så nu tecknar Siri "hund" och säger Hemi samtidigt. Hon säger också "Sere", vilket (nästan) är hennes eget namn. Hon sitter på kökspallen när vi äter, barnmatstolen har åkt ut i förrådet. Hon har gått till toan och kissat på pottan själv.

Som alla andra ungar älskar hon vattenpölar och snöhögar, i eftermiddag har vi varit ute på expidition. Sedan åt hon tre portioner fisk och potatis.

Imorgon väntar knopputflykt på förskolan igen. Tillbaka till ordningen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

hehe, någon som är lagomt nyfiken på bild 2. /K

Anonym sa...

Hon är ju en exakt blandning av mor och far, gillar både pyssel och fart!
Eli har mycket kvar att lära av henne!
Snart ses vi!

Johanna Blylod sa...

Hej!
Jag läser din blogg och krönika ibland. Tänkte här om dagen skaffa den där barnskivan som du skrev om för ett tag sedan i din krönika men jag kommer inte ihåg vad den heter. Hoppas du vet vilken jag menar. Skulle vilja köpa den till min lilla skrutta.
Hälsningar Johanna Blylod

Mari sa...

Syrran, Humlan försöker visa upp sina bästa moves. Hon är väldigt bra på att göra övningen som i yoga kallas för "hunden". Puss på dig.

Jo det har du nog rätt i Anja. Siri får lära Eli allt hon kan. Till exempel att säga "Bruuuum, bruuum" när hon ser en bil ...
Det ska bli så roligt att ses, hoppas på fina vårdagar i solen!

Hej Johanna, jag tror du syftar på "Vuxen barnmusik" av bröderna Lindgren. Frågan är vem som kommer att uppskatta den mest, du eller lillan ; )

Fyrfotingarna sa...

Vad skoj att hitta hit, så då ser jag till att ge mig tillkänna... Jag visste inte att familjen utökats med en liten Siri, men jag har ju "bara" stött på dig tillsammans med Hemi.

Hon använder såklart det viktigaste tecknet först *S*

Vi ses på kursen

Hälsningar
Caisa

Mari sa...

Hej Caisa, kul att du hittade hit!

Klart Siri prioriterar ; ) För tillfället tycker hon väldigt mycket om att bädda om sin hundstorasyster med många filtar. Tur att Hemi gillar när det är varmt.

Synd att det inte blev kursstart i tisdags med tanke på vädret. Hoppas på lika skön kväll till veckan. Hoppas du mår bättre nu.