onsdag, april 29, 2009

Allt detta i dag

Scen 1:
Jag lallar på på nedervåningen. Det är morgon och vi ska börja ge oss i väg till förskolan. Efter en stund ropar Siri på mig från övervåningen. När jag går upp i trappen möter hon mig med ett klädbylte i famnen. Hon har plockat ihop underkläder, strumpbyxor och en klänning som jag kan ta på mig. Uppenbarligen håller jag inte nog högt tempo ...

Scen 2:
Vi cyklar till förskolan, Siri sitter bak i cykelsadeln.
- Glömt min ryggsäck? undrar Siri.
- Nej, den är här framme i korgen, svarar jag.
- Glömt min tutte, Jojje? undrar Siri.
- Nej de är också här framme i korgen. Du får dem när vi kommer fram!
- Glömt spänna fast mig! påpekar Siri.

Och visst hade den förvirrade mamman glömt spänna fast sitt barn ...

Scen 3:
Jag ska lunchträna på Korpen. Upptäcker i stressen att jag glömt linne, sockar och vattenflaska. Får låna en ny t-shirt i receptionen, hittar en vattenflaska i kvarglömdahögen och tränar barfota i skorna.

När jag kommer tillbaka till omklädningsrummet hittar jag både linne och vattenflaska i ryggsäcken.

Scen 4:
Vi blir bjudna på tårta och kakor till eftermiddagskaffet på jobbet. Kön till kaffeautomaten är lång, men jag står bland de första. Jag väntar på kaffet. Och väntar. Och väntar. Till min kollega bakom mig påpekar att jag aldrig tryckt på knappen.

Scen 5:
Jag ska skriva den här texten och får ett fint mejl från en läsare som gillar mina krönikor. Men, påpekar han, det heter "Vintern rasat ut bland våra fjällar" inte "Våren ..."

Jag vet inte, men det känns som den här dagen kan sluta hur som helst.

3 kommentarer:

Elin sa...

Ha ha!! Tack för dagens skratt! Det var verkligen en dag i sann "Elin-anda". Det kunde lika gärna ha varit om mig du skrev.

Hoppas kvällen och morgondagen blir bättre!
*Kramar*

Anonym sa...

HIHI..kanske är det jobbmiljön som gör att vi blir mer eller mindre förvirrads själar allihopa! Välkommen i klubben säger hon som sätter plånboken i frysen och far på jobbet med tröjan avig....Du ska se att morgondagen bjuder på mer struktur :) Trevlig valborgs på er ! /Kram Maria

Mari sa...

Ha ha, bra att man kan glädja någon. Kvällen slutade bättre. Hoppas helgen är fin! Kramar.

Jo du, Maria. Det kanske smittar ; ) Hoppas du har en fin helg. Kram.