söndag, april 12, 2009

Stilla ro

Det är ovanligt stilla i huset.

Hemi är på äventyr med Arnasons och Markus och Siri sover lång middagsvila.

Kära Terese har varit här och vi har suttit vid köksbordet och ätit fruktsallad och pratat om stort och smått i några timmar.

Jag har gjort kvällens dessert och vandrat runt i huset med ett kaffeglas i handen. Känt efter hur glad jag är att vi hamnade just här. Att vi valt att bo kvar. Jag kisar och försöker tänka hur det kommer att se ut. Efteråt.

Jag är tacksam. För lugnet i själen.

5 kommentarer:

Terese sa...

Tack för fruktsallad och mysig pratstund!
(Jag var förbi butiken på vägen hem och köpte frusen mango!)

Massa kramar

Jessica sa...

För ett jag-har-tråkigt-och-vill-skriva-något-inlägg:
Copy this list!

Tre saker jag vill äta:
Tre saker jag vill äga:
Tre platser jag vill åka till:
Tre saker jag behöver uppgradera:
Tre kloka uttryck:

Det är spännande att se vad folk svarar :)

www.detperfektalivet.se sa...

att kunna känna sig tacksam är mycket värt. Jag brukar säga att jag försöker leva mitt liv så att jag kan säga att jag är "kåt,glad och tacksam".

Låter kanske lite konstigt, men jag hr utvecklat ett resonemang kring detta på min nya blogg under Privat.

vet inte om det är behov av att förklara mig, eller nått. Men jag har verkligen tänkt kring det där med tacksamhet som ibland uppfattas som uppgivenhet. vilket det ju inte är. eller inte behöver vara i alla fall. :-)

Mvh Hannah

Mari sa...

Terese, jag sparar vår mysiga stund nära hjärtat! Hoppas mangon är god. Kramar.

Tack Jess. Inspiration kan behövas och svar kommer!

Hej Hannah. Intressanta tankegångar du kommer med. Jag tror jag är lite för trött just nu för att verkligen sätta mig in, men nog tror jag också att tacksamhet kan vara uppgivenhet eller jag kanske mer förknippar det med en slags passiv roll?! Jag ska läsa vad du skrivit. För mig känns tacksamhet något jag riktar in mot mig själv.

Hannah sa...

Många tänker ju så kring tacksamhet, och så har det kanske varit till stor del. Man ska vara "tacksam för det man får och inte begära sådant som inte är ämnat"

Men den tacksamhet som jag menar, som jag upplever att du menar är riktad som du säger, innåt. De är balans och frid innuti.

En del blir provocerade när jag säger att jag vill vara "kåt, glad och tacksam" Men då har de inte förstått poängen riktigt :-) Så därför har jag utvecklat hur jag tänkt på bloggen. Mest för mig själv kanske. men jag kände mig rätt nöjd när jag senare hittade en tidningsartikel med en kvinna som tänkt som jag. Helt underbart när man upptäckr man är fler som tänker lika.

Hannah (som flyttat till www.detperfektalivet.se)