tisdag, juni 16, 2009

Därom tvista de lärde

Börjar vara dags att bestämma husfärg. Ska inte avslöja hur vi resonerar (vi är inte helt ense) utan vill gärna att ni tycker till! Dock ser man väl åt vilken färgskala det lutar. Vi körde en sväng i går kväll och fotade lite fasader (klicka på bilden så blir den lite större).

Följande förutsättningar finns: svart tak, vita knutbrädor, vita fönsterkarmar och dörrar.

Tips, idéer, inspiration tack!

13 kommentarer:

Kajsa sa...

Vitt eller möjligtvis svagt grönt, men inte grått!

Elin sa...

Jag gillar gråa toner åt det lite mer varma hållet. Så jag skulle nog rösta för grått. Möjligen någon brytning åt det gröna.
/Elin

Anonym sa...

Bild 1 & 2 på nedersta raden, tror jag skulle passa
En annan Marie

MiTTSeTTe sa...

Första bilden längst upp skulle jag välja, betong, jordigt och fin fint.
lycka till!
/Kram

85 kvm hus med innehåll sa...

Håller med första inläggskrivaren. Vitt eller mot det gröna hållet. Det är så många som målar husen gråa nu och jag tror att man om ett tag kommer att tycka att det är riktigt trist. Vitt är klassiskt snyggt, det håller i längden.
/K

Anonym sa...

Jag tycker att mitten till höger är snyggast!

Sara sa...

Vitt är snyggt, (men hur är det med mögelproblem i färgen häruppe, eller är det bara söderut? På vitt syns det ju prickar så bra)

Jag ä rmycket för varma grå toner, gärna åt grön umbra (som ju inte är grön som det låter), speciellt eftersom den ofta ändrar sig i olika ljus, ibland ser den grå ut, ibland nästan beige eller grön.
Kall grå tycker jag kan se just lite kallt ut på vintern.

Grönt kan vara en lite svår färg att få rätt nyans på - den kan se för mintgrön ut, eller för knallig.

Överlag tror jag att det viktigaste är att få rätt nyans av den färgen man valt, lagom ljus/mörk och lagom mättnad. Tips: titta på den gamla färgskalan med pigmenten ) t ex grön umbra), kolla i Gysinge-katalogen. Då är risken mindre att man hamnar i en färg som ser onaturlig eller drar åt nåt mysko håll och de passar bra till gamla hus.

Måla upp på en lite större provyta när ni väl valt, så ser ni hur det ser ut. Oj, vad långt det blev - kul med färg! Lycka till! Kram Sara

Hanna sa...

oj så svårt, jag är glad att jag inte behöver bestämma. Tror att det blir fint vad ni än väljer, men jag är kanske inte den kräsnaste ;)

Lycka till!

trogen läsare från blåsmark sa...

skulle jag måla om mitt hus så skulle jag idag måla det vitt som grund och kanske grått runt fönstren. bild 2 högst upp är mitt val. det är snyggt till alla blommor på sommaren och fint med svart och vitt när vintern kommer. det är inte lätt att måla grått eller grön för det gråa kan bli blått och det gröna för grönt.
inga lätta val så lycka till.
en trogen bloggläsare i blåsmark.

Anonym sa...

Fina färger. Ett tips är "Äntligen hemma" huset på tv4 det tyckte jag var jättefin grönfärg och på hemsidan står säkert färgnumret

Sara sa...

Gick förbi Krokodil idag, den färgen är fin (gröna umbran jag nämnde här ovanför), fast de håller på att skrapa för att måla. Speciellt tillsammans med lite brutet vitt runt fönstrena. Imorgon blir vårat hus också ett inslaget paket, lagom till midsommar...

Anonym sa...

Vilka färger har husen runtomkring?? kolla..för erat hus ska ju Överensstämma med "grannens"hus....

Anonym sa...

Hej!
Huset längst ned till vänster är enligt mitt tycke överlägset snyggast till sin färg. Det röda är pricken över i:et. Vitt är visserligen snyggt men kan lätt se smutsigt ut beroende på årstid.
Lycka till!
Önskar en trogen läsare och före-detta-pitebo.