tisdag, oktober 27, 2009

Antioxidant

Till kvällsmat idag gjorde jag och Siri smoothie med blötlagda gojibär, banan, sojamjölk, blåbär, kanel och hallon. Bären gav så mycket sötma att vi inte behövde någon honung.

Gojibär har används inom läkekonsten i Kina i tusentals år. Bäret innehåller antioxidanter, mineraler och vitaminer och har en starkt röd färg på grund av sina höga halter av karotener.

Tror det får bli en del av frukostrutinen ett tag framöver.

2 kommentarer:

Annas resa sa...

Hej Mari!
Apropå din fråga om boktips så har jag några som du kanske kan gilla. Om du inte redan har läst Joanne Harris "En doft av apelsin" så gör det. Den är den som jag tyckte bäst om av de jag läst av henne.
En annan härlig berättelse och myspysig pärla i den stilen är "Snäcksamlarna" (tror jag den heter) samt "Vägen hem", båda av Rosamunde Pilcher. Pilcher har skrivit mycket dåligt också, men just de två är härliga berättelser.

Två andra bra böcker och stora berättelser, men som också är historiska romaner är "Musik och tystnad" av Rose Tremain, samt "Sugar" av michel Faber.

Trevlig läsning!
/Anna

Mari sa...

Hej Anna. Tusen tack för din inspirerande kommentar. Jag har inte läst någon av dem, däremot har jag för mig att jag läst någon annan bok av Pilcher som jag inte gillade. Nu ska jag definitivt ge henne en ny chans.

Kram.