tisdag, oktober 13, 2009

Hundra dagar

Sista kvällen i huset som vi åker därifrån när vi jobbat klart ... Ikväll har golven blivit färdiga. Sofforna är inne, samt kaminen, bord, stolar och badkaret. Vi har skruvat upp hyllor i köket och mamma har börjat diska allt i köksskåparna som blivit dammigt. Farfar har agerat bärhjälp och farmor har skött Siri och Hemi. Det är ungefär som de varit de sista månaderna.

Egentligen är jag för trött för att försöka summera dessa 3,5 månader som gått sedan vi packade våra kläder och sängar och blev inneboende hos vår vän Marcus. Men jag känner ändå att jag vill skriva något, den här sista kvällen vid lånad dator. Först och främst vill jag minnas hur bra vi kommit överens med vår hyresvärd. Det var inget jag oroande mig för eftersom jag vet att Marcus är fin att vardagsumgås med, men det har verkligen gått hur bra som helst!

Så.
Hundra dagar borta från huset, borta från hemma.

En tid med mycket pusslande, en splittrad själ och oordning. Men samtidigt, hela tiden, en samhållighet, ett mål och ett försök att njuta av vardagsstunder under tiden.


Det bästa vi gjort under den här tiden är vår opretentiösa Stockholmsresa. Kunde inte ha varit bättre. Fina sällskapet, lagom med aktivitet, god mat och dryck. Strosa, stunder på vattnet, Erykah Badu, bikram yoga. Uteserveringar och rosé. Junibacken, värdshuset på Skansen ...

Jobbigast under den här tiden - att lämna bort Siri hela tiden. I söndags när vi vaknade frågade hon: "Vem ska jag vara med idag, farmor eller mormor?" Ah, det gjorde ont i mitt hjärta. Jobbigt att känna sig splittrad mellan arbete, familj och husbyggandet. Att känna att full fokus hela tiden ligger mellan saker.

Jag längtar också efter varmvatten. Massor med varmvatten! Jag är ett blötdjur. Jag älskar att duscha varmt och framför allt att bada. Jag behöver vardagslyx som en skön dusch för att må bra. Varmvattenberedaren här har inte riktigt tillåtit sådana utsvävningar. En petitess, men sådana kan också påverka humöret mer än man ibland vill.

Vi har tusen och en saker kvar att göra i huset. Det är omålat en mängd detaljer, det är obyggt garderober och bänkar. Vi har inget fungerande handfat och ingen dusch. För att inte tala om utsidan.

Men vad gör väl det. Vi är snart hemma.

H e m m a.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är verkligen en skön känsla när ett projekt börjar "ta ihop" och man kan ana slutresultatet, vad det än gäller egentligen.

Tänk att ni nu är där efter en intensiv höst med hund och barn, jobb, husprojekt, vardagssysslor och inte minst alla förkylningar och ögoninflammationer..

Ska bli roligt att hälsa på er första gången i det "nya" huset. Kramar och grattis på din födelsedag idag.

/Terese N

Sara sa...

Grattiskramar på födelsedagen Mari! Huset ser verkligen jättefint ut! :)

Mari sa...

Jo, Terese, visst har du rätt i det. När man ser reslutatet av val eller uppoffringar eller vad det nu må vara. Gäller bara att njuta nu. Och skynda långsamt.

Med tanke på allt som du räknar upp är det kanske inte så konstigt att jag känner mig däckad dagarna igenom. Somnar varje kväll en stund när jag lägger Siri : )

Tack i efterskott och du är så välkommen. Kram.

Tack Sara. Ska slå dig en signal i helgen! Kram.