tisdag, september 07, 2010

Svamp och [brist på] hår

Jag och Hemi gick en magisk promenad i morse. Lätta dimskyar över Fårösundet och en strålande höstsol. En matsäckspackning och sex fönster torkade senare så infann jag och Siri oss på tidningen tillsammans med några kollegor för en dag i svampskogen.

Det var varmt, helt underbart sommarvarmt. Så mycket svamp fick jag inte med mig, men ikväll ska jag och Markus smörsteka lite Karljohan och njuta på rostat bröd!

Även kvällen har jag tillbringat utomhus, i löparspåret tillsammans med gänget jag tränar intervaller med varje tisdag. Kul! Och imorgon blir det nytt träningspass jag ska testa för ett reportage.

Men yogan får vila några dagar, jag yogade i går kväll, inspirerad av helgens jobb, men ett brännsår från mattan på en tå sätter stopp.


Och så håret. Många har kommenterat min artikel om hårtapp i tidningen i lördags. I går var jag hos läkaren, återigen ska jag laborera med min dos av Levaxin (som jag äter på grund av problem med sköldkörteln). Min läkare tror att det är på grund av minskad dos som jag tappar så mycket hår. Har även fått bekräftat av henne att jag blivit väldigt tunnhårig. Känns bra att bli tagen på allvar, men nog ångestsvider det lite i magen. Tunnhårig känns ... rätt jobbigt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, Kan orsaken till att du tappat hår bero på xtravaganza sopporna? Jag har funderat på att börja med dem och har googlat runt lite och det verkar som att vissa faktiskt upplevt att dom tappar hår efter en sån diet. Själv har jag ingen aning, men hoppas verkligen att det inte är så eftersom att jag redan har tunnt hår.

Anonym sa...

Ja det stämmer, xtravagansa är nog tyvärr boven i dramat. Men lugn det kommer tillbaka ,det tar bara lite tid.

Mari sa...

Jag har övervägt det alternativet, men min läkare tror inte det, tiden sedan jag åt sopporna börjar ligga för långt bak. Jag har också googlat, och mina sköldkörtelproblem verkar (tyvärr) troligare. Men tack för ingångsvinkeln!

Jag vet dock att många i min Xvg-grupp fått risigt och tunt hår, men beror det på viktnergång så kommer håret tillbaka. Även om det verkligen inte är kul under resans gång.

Marran sa...

Jag är också med i XV och har kört bara soppor från april till juni och nu sista veckorna har jag också börjat tappa riktigt mycket hår. När jag då läste att du också gjort det så tänkte jag att det måste bero på XV. Hoppas det inte dröjer så länge innan tappet slutar.

Mari sa...

Jag har tappat ganska länge, men som sagt det beror nog på mer än enbart viktnergången. Jag ska klippa mig, tror jag, kanske känns det lite bättre då - även om jag egentligen vill ha långt hår : (